Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Ultima oră: Stare de urgență în sănătate publică, până în 2022

© Sputnik / Mihai CarausAmbulanță
Ambulanță - Sputnik Moldova, 1920, 26.11.2021
Abonare
Starea de urgență în sănătate publică a fost prelungită până în ianuarie 2022 - restricțiile actuale vor fi menținute la nivel național.
CHIȘINĂU, 26 nov - Sputnik. Starea de urgență în sănătate publică, în Republica Moldova, se prelungește până în data de 15 ianuarie 2022. Decizia a fost aprobată pe 26 noiembrie în cadrul ședinței Comisiei naţionale extraordinare de sănătate publică, prezidată de premierul Natalia Gavrilița.
Decizia membrilor CNESP a fost luată în contextul situației epidemiologice „extrem de îngrijorătoare la nivel național”.
„Astfel, în perioada 15 – 21 noiembrie, au fost înregistrate 5 391 de cazuri de îmbolnăvire cu virusul Sars-CoV-2, dintre care 80% în rândul persoanelor nevaccinate. De asemenea, acoperirea vaccinală națională cu schemă completă este sub 27%”, este precizat în decizia CNESP.
Reprezentanții Comisiei informează că situația epidemică în majoritatea țărilor din regiunea europeană se deteriorează din nou. Se înregistrează din nou o creștere a rapidă a numărului de cazuri noi.
„Țările cu o rată de vaccinare redusă sunt cel mai grav afectate. Astfel, membrii CNESP au decis să mențină restricțiile actuale la nivel național, cu posibilitatea de revizuire a acestora în funcție de evoluția situației epidemiologice”, mai este precizat în decizia CNESP.
Totodată, membrii Comisiei Naționale de Sănătate Publică au decis ca studenții din învățământul profesional tehnic și cel superior vor susține examenele cu prezența fizică, în cazul în care în localitate se atestă prag de alertă portocaliu.
Coronavirus - Sputnik Moldova, 1920, 26.11.2021
Coronavirus
Țările europene impun restricții pentru ”cea mai periculoasă” tulpină de COVID-19
Fluxul de știri
0