Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

A intrat în vigoare legea care permite achitarea datoriei față de Gazprom

© Sputnik / Mihai Carausgaz, imagine simbol
gaz, imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 26.11.2021
Abonare
Modificările la Legea bugetului pentru anul 2021 au fost aprobate și de președintele Maia Sandu.
CHIȘINĂU, 26 nov - Sputnik. Modificările la Legea bugetului de stat pentru anul curent au intrat în vigoare. Legea care prevede alocarea banilor pentru a plăti datoria față de Gazprom a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial al Republicii Moldova. Totodată a fost publicat și decretul privind promulgarea acestei legi de către președintele țării, Maia Sandu.
Tot în această dimineață, Cabinetul de Miniștri a alocat aproape 1,4 miliarde de lei pentru cesionarea unei părți a datoriei istorice a Termoelectrica față de Moldovagaz, astfel încât să poată fi plătită restanțele la plata pentru octombrie și jumătate din luna noiembrie față de Gazprom. Legea urmează să intre în vigoare doar după publicarea în Monitorul Oficial.
Suma de aproape 1,4 miliarde de lei va fi transferată companiei de stat Energocom, care la rândul său va face transferul către Moldovagaz, iar ultima către Gazprom.
Modificările necesare la bugetul de stat pentru anul 2021 au fost adoptate joi, 25 noiembrie, în cadrul ședinței de Parlament de către 60 de deputați.
Amintim că ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova, Andrei Spînu, a anunțat că Moldovagaz va achita astăzi datoria curentă Gazpromului pentru gazul livrat în octombrie și pentru jumătate din luna noiembrie.
Asta după ce concernul rus Gazprom a anunțat marți seara că din cauza neefectuării plăților la gaz va opri livrările către Republica Moldova în timp de 48 de ore, care trebuia să expire ieri la miezul nopții, dar a fost prelungit termenul până vineri.
Comisia Națională Excepțională de Sănătate Publică - Sputnik Moldova, 1920, 26.11.2021
Moldova și Rusia
Guvernul a alocat 1,4 miliarde de lei pentru a cesiona o parte din datoria Termoelectrica
Fluxul de știri
0