Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Ucraina oferă Moldovei mai multe autorizații pentru transportul de marfă

© Sputnik / Mihai CarausVama Palanca
Vama Palanca - Sputnik Moldova, 1920, 26.11.2021
Abonare
Numărul autorizațiilor pentru transport de marfă către Ucraina a fost majorat.
CHIȘINĂU, 26 nov - Sputnik. Ucraina a decis să ofere Republicii Moldova o cotă suplimentară de autorizații pentru transportul de marfă, la solicitarea Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.
Anunțul a fost făcut de ministrul Adrei Spînu pe canalul său de Telegram. Potrivit oficialului, pentru acest an țara noastră va mai primi trei mii de autorizații de tip tranzit sau bilaterale şi alte două mii de autorizații portuare.
„Acesta este un rezultat imediat realizat în urma vizitei pe care am efectuat-o la Kiev, în luna noiembrie curentă. Mizăm pe cooperarea deschisă și eficientă pe viitor cu omologii noștri ucraineni”, a scris Andrei Spînu.
Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării a mai anunțat că în perioada 6 - 7 decembrie urmează să aibă loc ședința comisiei mixte moldo-ucrainene în domeniul transportului rutier internațional, unde vor fi discutate un șir de subiecte actuale pe domeniul transportului rutier, precum și despre asigurarea unui regim liberalizat de transport de marfă.
Пресс-конференция президента Украины В. Зеленского - Sputnik Moldova, 1920, 26.11.2021
Politică
Zelenski: În Ucraina este pusă la cale o lovitură de stat
Fluxul de știri
0