Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Zelenski: În Ucraina este pusă la cale o lovitură de stat

© Sputnik / Stringer / Accesați arhiva multimediaПресс-конференция президента Украины В. Зеленского
Пресс-конференция президента Украины В. Зеленского - Sputnik Moldova, 1920, 26.11.2021
Abonare
Zelenski: Am primit informația că pe 1 decembrie în Ucraina este planificată o lovitură de stat.
CHIȘINĂU, 26 nov – Sputnik. Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a declarat că a fost informat despre faptul că în țară este pusă la cale o lovitură de stat pe 1 decembrie.
„Nu avem doar informații de la serviciile speciale, avem chiar și informații audio unde reprezentanții Ucrainei și reprezentanții Rusiei, să spunem așa, discută despre participarea lui Rinat Ahmetov la lovitura de stat din Ucraina, că va fi pus la dispoziție un miliard de dolari și altele”. a spus el în timpul unei conferințe de presă.
Totodată, șeful statului a adăugat că nu crede în pregătirea loviturii de stat și în faptul că omul de afaceri va participa la ea.
Pe 22 februarie 2014, în Ucraina a avut loc o lovitură de stat. Rada Supremă l-a înlăturat de la putere pe președintele Viktor Ianukovici, care a fost forțat să părăsească țara, temându-se pentru viața sa. Parlamentul a modificat de asemenea Constituția și a convocat noi alegeri, care au fost câștigate ulterior de Petro Poroșenko.
Испытания противотанковых комплексов Джавелин на Украине - Sputnik Moldova, 1920, 24.11.2021
Editoriale
Când „Javelin” și „Stinger” nu aduc fericire: SUA împing Ucraina către un război cu Rusia
Fluxul de știri
0