Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Situație alarmantă: Reuniune de urgență la OMS din cauza noii tulpini de COVID-19

© Inquam Photos / OCTAV GANEABolnavi de COVID internați în spital
Bolnavi de COVID internați în spital - Sputnik Moldova, 1920, 26.11.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
OMS convoacă o ședință de urgență vineri din cauza unei tulpini potențial periculoase de COVID-19.
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) convoacă vineri o întâlnire de urgență pentru a discuta despre tulpina COVID-19 cu potențial răspândire rapidă găsită în Africa de Sud și Botswana, scrie Financial Times, citând surse.
Anterior, Daily Mail a informat că oamenii de știință din Marea Britanie au avertizat cu privire la apariția în Botswana a unei tulpini de coronavirus, care conține 32 de mutații. Multe dintre mutații indică transmisibilitatea și rezistența sa ridicată la vaccinuri, tulpina are mai multe modificări ale proteinei spike decât toate celelalte variante COVID 19.
Institutul Național de Boli Infecțioase din Africa de Sud a confirmat ulterior că noua tulpină a fost găsită în Africa de Sud, cu 22 de cazuri până în prezent.
„Întâlnirea va avea loc vineri, potrivit unor persoane familiarizate cu problema, se va discuta despre așa-numita versiune B.1.1.529 SARS-CoV-2”, scrie ziarul, citat de RIA Novosti.
Experții OMS vor discuta dacă opțiunea ar trebui considerată „îngrijorătoare” sau „care trezește interes”, au spus sursele.
Tulio de Oliveira, directorul Centrului sud-african pentru inovare și răspuns la epidemii, a declarat ziarului că este „îngrijorat” și a discutat despre noua tulpină săptămâna aceasta cu oficialii OMS, care au decis să convoace o întâlnire de urgență. El estimează că aproximativ 90% dintre cazurile noi din provincia Gauteng din Africa de Sud, care include Johannesburg, au fost cauzate de noua variantă.
centrul COVID-19 Chișinău MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920, 25.11.2021
Coronavirus
COVID-19 în Moldova: Câte decese și cazuri noi au fost înregistrate în ultimele 24 de ore
Fluxul de știri
0