Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rușii vor moderniza avionul de vânătoare MiG-31

© Sputnik / Russian Defence Ministry / Accesați arhiva multimediaAvion de luptă rusesc MIG-31
Avion de luptă rusesc MIG-31 - Sputnik Moldova, 1920, 26.11.2021
Abonare
Ministrul adjunct al Apărării, Alexei Krivoruciko, a luat cunoștință de modul în care are loc modernizarea avioanelor de vânătoare și interceptare MiG-31 la fabrica de avioane Sokol din Nijni Novgorod.
CHIŞINĂU, 26 nov - Sputnik. Ministrului adjunct al Apărării, Alexei Krivoruciko, i-au povestit, la la fabrica de avioane Sokol din Nijni Novgorod din Rusia, despr emersul modernizării avionului de vânătoare și interceptare MiG-31.
Acum are loc modernizarea capitală a aeronavei, ca aceasta să atingă nivelul modelului MiG-31BM – aceasta este sarcina principală a întreprinderii. Lucrările durează din 2007.
Potrivit reprezentanților „Sokol”, modernizarea face posibilă funcționarea practic fără probleme a aeronavei în serviciu.
„Modernizarea, care înseamnă înlocuirea completă a echipamentelor radio-electronice de bord cu mostre moderne și prevede utilizarea armelor moderne de aviație, crește de aproximativ trei ori eficiența aparatului în luptă”, au adăugat angajații întreprinderii, fiind citați de RIA Novosti.
În plus, într-una dintre opțiunile de îmbunătățire a MiG-31, sistemul de control mecanic este schimbat într-un fly-by-wire, pentru care sunt instalate un număr de computere la bord. O astfel de mașină este deja testată.
Responsabilii din cadrul fabricii au menționat că, în cadrul înlocuirii importurilor, producția a 99,9 la sută din componente este realizată în Rusia.
În cadrul modernizării MiG-31, echipamentul de bord este complet schimbat, carcasa este schimbată, zonele afectate de coroziune sunt înlocuite - în funcție de starea aeronavei, volumul lor poate varia de la 15 la 50 la sută. Mai este schimbat complet cablajul și toate inserțiile de cauciuc, precum și copertina.
Potrivit unui reprezentant al întreprinderii, durează mai puțin de un an de la sosirea aeronavei pentru reparare și modernizare până la plecarea acesteia.
Krivoruciko a vizitat Fabrica Sokol pe 25 noiembrie ca parte a unei călătorii de lucru la Nijni Novgorod.
MiG-31 este un avion de vânătoare și interceptare, dezvoltat în anii 70 ai secolului trecut. Este singurul avion de vânătoare din istoria forțelor aeriene sovietice și ruse, denumit oficial „corabie aeriană”. Este conceput pentru a intercepta și distruge ținte, inclusiv rachete de croazieră și balistice, la altitudini extrem de scăzute, medii și mari în condiții meteorologice simple și dificile. Cele mai recente modificări ale sale sunt MiG-31BM, precum și MiG-31K, care este capabil să transporte racheta hipersonică Dagger.
Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei  - Sputnik Moldova, 1920, 17.11.2021
Rusia
Rusia cere semnarea unui acord care să prevină cursa înarmărilor în spațiu
Fluxul de știri
0