Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Produsul care vă poate prelungi viața – medic

© Sputnik / Евгений ПаскарьMagazin, pește
Magazin, pește - Sputnik Moldova, 1920, 26.11.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Doctorul Measnikov: Datorită acizilor Omega-3, peștele de mare prelungește viața.
CHIȘINĂU, 26 nov – Sputnik. Beneficiile peștelui de mare se datorează cantității mari de acizi grași polinesaturați Omega-3 pe care îi conține. Medicul și prezentatorul TV Alexander Measnikov a vorbit despre acest lucru la postul de televiziune ”Rossia 1”.
Potrivit specialistului, nu este atât de important că acest produs este bogat în vitamina B12, iod și proteine, deoarece acestea se găsesc și în alte produse.
„Dar iată acizii Omega-3 nu îi veți găsi nicăieri în altă parte <...> Acesta este ceea ce ne prelungește cu adevărat viața”, a explicat medicul.
Aceste substanțe folositoare îmbunătățesc funcția creierului, reduc riscul de artrită și depresie și scad nivelul de colesterol rău. În plus, Omega-3 încetinește procesul de formare a ridurilor, a adăugat expertul.
Totodată, el a îndemnat femeile însărcinate să nu facă abuz de pește de mare și să reducă consumul lui la doar două ori pe săptămână.
„El poate să conțină mercur, al cărui exces este dăunător pentru copilul nenăscut”, a remarcat Myasnikov.
Anterior, terapeutul Iulia Pigareva a menționat că un consum moderat de pește de mare gras poate ajuta la îmbunătățirea metabolismului grăsimilor și la reducerea greutății corporale.
Băuturi - Sputnik Moldova, 1920, 23.11.2021
Societate
Băutura care poate îmbătrâni creierul cu 11 ani
Fluxul de știri
0