Ultima oră! Moldovagaz a plătit datoria față de Gazprom pentru octombrie și noiembrie

© Sputnik / Mihai CarausMoldovagaz
Moldovagaz - Sputnik Moldova, 1920, 26.11.2021
Abonare
Compania Moldovagaz anunță că a lichidat restanțele de plată pentru octombrie și jumătate din luna noiembrie față de Gazprom.
CHIȘINĂU, 26 nov - Sputnik. Moldovagaz anunță că a transferat către Gazprom plata pentru gazele naturale consumate în octombrie și prima jumătate a lunii noiembrie curent.
Anunțul a fost făcut după ce dimineață Guvernul a alocat aproape 1,4 miliarde de lei (75,6 milioane de dolari) pentru cesionarea unei părți a datoriei istorice a Termoelectrica față de Moldovagaz, astfel încât să poată fi plătită restanțele la plata pentru octombrie și jumătate din luna noiembrie față de Gazprom.
Suma de aproape 1,4 miliarde de lei a fost transferată companiei de stat Energocom, care la rândul său a făcut transferul către Moldovagaz, iar ultima către Gazprom.
"Reducem dependența Termoelectrica de Moldovagaz prin cesionarea datoriei istorice Termoelectrica către Energocom. Stingem o parte a datoriilor istorice și putem trece gestiunea acestei datorii integral către Guvernul Republicii Moldova. Banii nu puteau fi transmiși direct Termoelectrica. Pentru că Termoelectrica are mai multe datorii", a declarat dimineață premierul Natalia Gavrilița.
Joi, deputații au votat în procedură de urgență Rectificarea Legii bugetului de stat pentru anul curent. Modificarea Legii bugetului de stat a fost votată la cererea premierului Natalia Gavrilița, în scopul neadmiterii sistării livrării gazelor naturale.
Andrei Spînu - Sputnik Moldova, 1920, 26.11.2021
Spînu a explicat de ce a fost nevoie să fie cesionată datoria Termoelectrica
Asta după ce concernul rus Gazprom a anunțat marți seara că din cauza neefectuării plăților la gaz va opri livrările către Republica Moldova în timp de 48 de ore, care trebuia să expire ieri la miezul nopții.
Fluxul de știri
0