Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un copil a fost electrocutat după ce a pătruns într-o instalație electrică din Orhei

© Sputnik / Mihai Carausэлектрический столб
электрический столб - Sputnik Moldova, 1920, 26.11.2021
Abonare
Un copil a fost la un pas de moarte, fiind electrocutat după ce a pătruns într-o instalație electrică.
CHIȘINĂU, 26 nov - Sputnik. Un copil de 11 ani a fost electrocutat după ce a pătruns într-o instalație electrică. Incidentul s-a produs pe teritoriul Liceului Teoretic „Alexandru Donici” din satul Peresecina, raionul Orhei.
Operatorul privat al sistemului național de distribuție a energiei electrice din Republica Moldova Premier Energy anunță că minorul a încercat să sustragă un echipament electric aflat sub tensiune, astfel s-a ales cu arsuri prin electrocutare la ambele mâini.
În urma investigației s-a stabilit că în timpul unei pauzei dintre lecții, în jurul orei 11:00, minorul a fost văzut de alți copii în timp ce alerga împreună cu fratele său mai mare spre o clădire cu două nivele a postului de transformare, spunându-le elevilor din jur că intenționează să intre în interior.
Copilul a ignorat semnele de avertizare amplasate pe ușa de acces în instalația electrică, a forțat şi înlăturat lacătul și a pătruns în interior.
Electricitate - Sputnik Moldova, 1920, 20.11.2021
Societate
ANRE a majorat prețul de producere a energiei electrice
Minorul a încercat să scoată o un aparat de protecție care se afla sub tensiune. Anume atunci băiatul a suferit arsuri la ambele mâini. În ajutor i-a venit fratele minorului care i-a cerut să părăsească imediat încăperea.
„Mâinile copilului accidentat erau roșii, având arsuri, iar mâneca dreaptă a cămășii era arsă. El a fost condus la punctul medical al școlii de unde a fost solicitată intervenția serviciului medical de urgență. Ulterior, minorul a fost internat în spital pentru investigații medicale şi tratament. În prezent starea sănătății accidentatului este satisfăcătoare”, anunță Premier Energy într-un comunicat de presă.
În context, operatorul de distribuție a energiei electrice îndeamnă maturii să supravegheze copiii și să-i informeze despre consecințele grave ale electrocutării.

„Acest accident s-a produs în circumstanțele încălcării grave a mai multor reguli minime de securitate în raport cu instalațiile electrice, ignorării semnelor de avertizare, pătrunderii neautorizate în interiorul instalației electrice, lipsei cunoștințelor despre consecințele curentului electric asupra persoanelor, neconștientizării pericolului de electrocutare și apropierii accidentalului la o distanță inadmisibilă de părțile sub tensiune ale instalației de distribuție”, informează Premier Energy.

Premier Energy Distribution solicită populației să respecte strict normele de securitate în zona de protecție a instalațiilor electrice unde sunt interzise orice intervenții.
высоковольтные провода - Sputnik Moldova, 1920, 03.01.2021
Tragedie în stânga Nistrului: Un bărbat a murit electrocutat
Fluxul de știri
0