Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Gavrilița a discutat cu omologul său român: Ce au convenit

© Sputnik / Mihai CarausНаталья Гаврилица
Наталья Гаврилица - Sputnik Moldova, 1920, 26.11.2021
Abonare
Prim-ministrul Natalia Gavrilița a avut o discuție telefonică cu premierul nou ales al României, Nicolae-Ionel Ciucă.
CHIȘINĂU, 26 nov - Sputnik. Prevederile Foii de parcurs privind domeniile prioritare de cooperare între România și Republica Moldova, semnată la 23 noiembrie 2021 de miniștrii Afacerilor Externe ale celor două state, au fost discutate de premierul Natalia Gavrilița cu premierul nou ales al României, Nicolae-Ionel Ciucă.
Este vorba de Foaia de parcurs care se referă la angajamentele ambelor părți pe domenii importante, inclusiv infrastructura de transport, comunicații și societatea informațională, cooperarea regională și teritorială, asistența oficială pentru dezvoltare, interconexiune energetică etc.
În cadrul discuției telefonice, prim-ministrul României și-a exprimat deschiderea și disponibilitatea de a susține toate acțiunile incluse în Foaia de parcurs.
Totodată, cei doi oficiali au convenit asupra necesității unei întâlniri în perioada imediat următoare.
Discuția a avut loc în contextul învestirii în funcție a noului premier al României. Natalia Gavrilița l-a felicitat pe omologul său, i-a urat succes în activitate și a apreciat ajutorul acordat de partea română țării noastre pentru gestionarea crizei energetice și celei legate de COVID-19.
Comisia Națională Excepțională de Sănătate Publică - Sputnik Moldova, 1920, 26.11.2021
Moldova și Rusia
Guvernul a alocat 1,4 miliarde de lei pentru a cesiona o parte din datoria Termoelectrica
Fluxul de știri
0