Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Zaharova a numit condiția normalizării relațiilor dintre Rusia și SUA

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaБрифинг официального представителя МИД России М. Захаровой
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 25.11.2021
Abonare
Maria Zaharova a numit principala condiție pentru normalizarea relațiilor diplomatice dintre Rusia și SUA.
BUCUREȘTI, 25 nov – Sputnik. Normalizarea relațiilor cu SUA va fi imposibilă fără soluționarea problemei proprietăților diplomatice rusești, a declarat joi purtătorul de cuvânt al MAE al Rusiei, Maria Zaharova.
Oficialul rus a amintit că până în prezent Washingtonul nu doar nu a încercat să rezolve problema proprietăților Rusiei confiscate, dar nici nu permite accesul diplomaților ruși în scopul inspecției.
“Până în prezent nu s-a mișcat din punctul mort nici măcar chestiunea admiterii unei inspecții vizuale a clădirilor, în pofida promisiunii de a rezolva acest lucru la nivel de conducere a Departamentului de Stat al SUA”, a declarat Zaharova în cadrul unui briefing susținut astăzi.
Potrivit ei, fără o reglementare a problemei proprietăților diplomatice “este imposibilă normalizarea relațiilor bilaterale cu SUA, care sunt intoxicate de barierele și coliziunile juridice provocate de Washington”.
Американские стратегические бомбардировщики B-1B Lancer - Sputnik Moldova, 1920, 25.11.2021
Editoriale
“Lovitură din două direcții”. Ce pun la cale SUA la frontierele Rusiei
Fluxul de știri
0