Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Premierul Poloniei a anunțat că nu dorește să impună sancțiuni împotriva Belarus

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Accesați arhiva multimediapremierul polonez Mateusz Morawiecki
premierul polonez Mateusz Morawiecki - Sputnik Moldova, 1920, 25.11.2021
Abonare
Prim-ministrul polonez Morawiecki: Varșovia nu dorește să impună noi sancțiuni împotriva Minskului
CHIȘINĂU, 25 nov - Sputnik. Polonia nu dorește să introducă noi sancțiuni împotriva Belarusului, a declarat premierul polonez Mateusz Morawiecki reporterilor după întâlnirea cu omologul său sloven, Janez Jansha.
"Conflictul nu este niciodată o soluție bună. Nu vrem conflicte. Vrem să trăim în pace. Vrem să căutăm soluții, vrem să prevenim escaladarea", a spus el.
"Avem pregătit mecanismul escaladării conflictului cu Belarus - închiderea următoarelor puncte de control, închiderea comerțului, dar nu vrem să facem acest lucru. Nu vrem să ducem la detensionare", a adăugat el.
Totodată, premierul polonez a spus că „Mă bucur că acțiunile noastre anterioare, de exemplu, în legătură cu companiile aeriene, au dus la faptul că tensiunea în această direcție a scăzut deja, că nu există o nouă sosire a imigranților ilegali”.
Câteva mii de imigranți s-au adunat la granița dintre Belarus și Polonia în ultimele săptămâni, sperând să ajungă în țările UE. Autoritățile poloneze au consolidat securitatea frontierei, au adus militari și au dejucat tentativele imigranților ilegali de a intra în țară, dând vina pe Minsk pentru criza refugiaților. Toate aceste acuzații sunt respinse de Belarus, susținând că Polonia expulzează cu forța imigranții pe teritoriul său și agravează artificial situația cu refugiații.
Ситуация на белорусско-польской границе - Sputnik Moldova, 1920, 23.11.2021
Internațional
Secretarul Consiliul de Securitate din Rusia: Cum ajung imigranții în Belarus
Fluxul de știri
0