Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Secretarul Consiliul de Securitate din Rusia: Cum ajung imigranții în Belarus

© Sputnik / Accesați arhiva multimediaСитуация на белорусско-польской границе
Ситуация на белорусско-польской границе - Sputnik Moldova, 1920, 23.11.2021
Abonare
Secretarul Consiliul de Securitate din Rusia, Nikolai Patrușev, susține că mecanismul prin care sunt aduși imigranți în Belarus este unul bine organizat.
CHIȘINĂU, 23 nov - Sputnik. Potrivit Consiliului de Securitate al Rusiei, datorită faptului că Minskul nu impune regimul de vize, de ceva timp, imigranții ajung în Belarus în flux continuu printr-un mecanism bine organizat, a declarat secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev.
„Conform informațiilor pe care le avem, recent a avut loc un aflux bine organizat de imigranți în Belarus, grație faptului că această țară nu impune vize, care vin, în special, din Irak și Siria, dar și din Afganistan, Libia și alte câteva țări”, a spus Patrușev într-un interviu pentru ziarul „Argumentî i Factî”, fiind citat de RIA Novosti.
"Apropo, ei ajung pe pământul Belarus nu cu avioanele Belavia (compania aeriană belarusă – n.n.), ci în special cu zboruri charter. Destinația lor finală este Europa, unde merg, cel mai adesea, la cunoștințe și rude care au emigrat mai anterior", a spus Patrușev.
Deputați în Parlamentul Republicii  - Sputnik Moldova, 1920, 31.08.2021
Editoriale
Grosu, cu cea mai stupidă declarație după alegeri: Primim refugiați din Afganistan
Patrușev a menționat că grupurile implicate în transportul imigranților în Europa prin Belarus sunt formate, în cea mai mare parte din kurzi. Pentru ei aceasta este o afacere profitabilă și extrem de cinică. Transportarea imigranților în Germania are loc prin pentru bani prin zona de frontieră poloneză, mai spus el.
„Interesul imigranților este să ajungă în Germania, deoarece indemnizațiile de care beneficiază acolo sunt de 4-5 ori mai mari decât câștigurile salariale din propriile țări. Potrivit datelor disponibile, astăzi în Germania locuiesc 350 de mii de kurzi, 4 milioane de turci și alte persoane din Orientul Mijlociu”, a spus Patrușev.
"Majoritatea kurzilor au format grupuri care organizează și asigură transportul imigranților către Europa. Folosirea tranzitului prin Belarus a devenit o afacere profitabilă și extrem de cinică", a spus Patrușev.
În căutarea unei vieți mai bune, oamenii investesc masiv în serviciile intermediarilor, în achiziționarea biletelor de avion și închirierea vehiculelor pentru deplasare, a adăugat secretarul Consiliului de Securitate.
„În plus, afacerile sunt bine organizate în zona de frontieră poloneză, unde imigranții care au străbătut granița belarusă-poloneză sunt redirecționați în Germania pentru o anumită sumă de bani”, a adăugat Patrușev.
Migranți la granița dintre Belarus și POlonia - Sputnik Moldova, 1920, 16.11.2021
Societate
Expert: Vor da buzna migranții în România prin Moldova, la fel ca în Belarus?
Fluxul de știri
0