Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Parlamentul României a învestit noul Guvern

© Inquam Photos / George CălinKlaus Iohannis și Nicolae Ciucă
Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă - Sputnik Moldova, 1920, 25.11.2021
Abonare
Guvernul dorit de Klaus Iohannis, cu premierul propus de el în persoana lui Nicolae Ciucă, a fost învestit astăzi de plenurile reunite ale Parlamentului
BUCUREȘTI, 25 nov – Sputnik, Marius Holdean. Guvernul condus de Nicolae Ciucă a fost învestit astăzi de Parlamentul României, după aproape trei luni de criză politică. Noul Guvern are voturile PSD, PNL, UDMR și al grupului Minorităților Naționale, ele semnând astăzi încă dinainte de votul din Parlament un acord politic.
Astăzi, Guvernul Ciucă va depune jurământul în fața președintelui Klaus Iohannis și tot astăzi va fi convocată și prima ședință de Guvern.
Acordul politic pentru formarea Coaliţiei Naţionale pentru România - coaliţie de guvernare este valabil pentru perioada 2021-2024 și conține douăsprezece puncte.
Potrivit acordului politic, Nicolae Ciucă va avea mandat până în 25 mai 2023, moment de la care va fi numit premierul din partea PSD, până la alegerile generale din 2024.
Protocolul a fost semnat azi dimineață de către Florin Cîțu, Marcel Ciolacu, Kelemen Hunor și liderul minorităților naționale, Varujan Pambuccian, la Parlament, în biroul liderului PSD.
Maia Sandu și Klaus Iohannis - Sputnik Moldova, 1920, 23.11.2021
Politică
Act important semnat la București între România și Republica Moldova: Ce prevede
Fluxul de știri
0