Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Noul guvern al Germaniei, gata să continue dialogul cu Rusia

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Accesați arhiva multimediaВыборы в Бундестаг
Выборы в Бундестаг - Sputnik Moldova, 1920, 25.11.2021
Abonare
Noul guvern al Germaniei a anunțat că este gata să întrețină un dialog constructiv cu Rusia.
CHIȘINĂU, 27 nov - Sputnik. Noul guvern german este gata pentru un dialog constructiv cu Rusia și constată că relațiile Berlinului cu Moscova sunt „profunde și multilaterale”, potrivit textului acordului de coaliție, semnat de partidele ce au venit la guvernare în Germania, care este citat de Business Insider, potrivit RIA Novosti.
"Relațiile ruso-germane sunt profunde și multilaterale. Rusia este, de asemenea, un important subiect internațional", se arată în document.
"Respectăm interesele vecinilor noștri europeni, în special ale partenerilor noștri din Europa Centrală și de Est. Vom ține cont de diferite percepții ale amenințărilor și ne vom concentra pe o politică comună și consecventă a UE față de Rusia", se arată în acord.
În plus, noul guvern german și-a anunțat dorința de a crea posibilitatea de a călători fără viză pentru anumite grupuri de cetățeni din cele două țări - în special, pentru tinerii sub 25 de ani.
Săptămâna trecută, secretarul general al Partidului Social Democrat din Germania, Lars Klingbeil, a anunțat că coaliția intenționează să numească un nou cancelar între 6 și 12 decembrie, astfel încât guvernul să poată începe lucrul.
Social democrații, Verzii și Partidul Liber Democrat sunt în discuții pentru formarea unui nou cabinet. Potrivit presei, liderul social-democrat Olaf Scholz este considerat cel mai probabil candidat pentru a o înlocui pe Angela Merkel.
Alegerile pentru Bundestag au avut loc pe 26 septembrie. SPD a obținut cele mai multe voturi, înlocuindu-i la prima poziție pe creștin-democrații care au dominat politica germană din 2005 până în prezent, precizează RIA Novosti.
Coronavirus - Sputnik Moldova, 1920, 22.11.2021
Coronavirus
La sfârșitul iernii, germanii vor fi „vaccinați, vindecați sau morți”
Fluxul de știri
0