Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

La sfârșitul iernii, germanii vor fi „vaccinați, vindecați sau morți”

© AP Photo / Julien ChatellierCoronavirus
Coronavirus - Sputnik Moldova, 1920, 22.11.2021
Abonare
Din cauza creșterii numărului de infecții cu Covid-19 în țară, la sfârșitul iernii germanii vor fi „vaccinați, vindecați sau morți”, a avertizat luni ministrul german al Sănătății, Jens Spahn.
BUCUREŞTI, 22 nov – Sputnik, Doina Crainic. „Se presupune că la sfârșitul iernii, așa cum se spune uneori cu cinism, aproape toată lumea va fi vaccinată, vindecată sau moartă” din cauza răspândirii variantei Delta „foarte, foarte contagioasă”, a declarat luni ministrul german al Sănătății, Jens Spahn, cerându-le din nou germanilor să-și administreze „urgent” vaccinul în contextul unei explozii de cazuri de coronavirus în ultimele săptămâni.
Germania, în special regiunile de sud și de est, a fost puternic lovită de un nou val de contaminări, pe care experții și politicienii îl atribuie în special unei rate de vaccinare (68%) care este printre cele mai scăzute din Europa de Vest, scrie Sputnik France.
Confruntați cu explozia de cazuri de coronavirus, care a ucis deja peste 99.000 de oameni în țară de la apariția acestuia, cancelarul în exercițiu Angela Merkel și posibilul ei succesor Olaf Scholz au decis joi să înăsprească restricțiile pentru cei nevaccinați, excluzând însă, în același timp, vaccinarea obligatorie a întregii populații.

„O situație foarte, foarte dificilă”

”Ne confruntăm în prezent cu un al patrulea val, avem o situație foarte, foarte dificilă în multe spitale din Germania”, a spus Spahn într-o conferință de presă.
„Vedem că acest val se răspândește treptat spre vest”, a subliniat acesta, informând ce unitățile de terapie intensivă din spitale ating punctul de saturație, în special din cauza lipsei de personal.
Germania, Crăciun, Sărbători de iarnă - Sputnik Moldova, 1920, 15.11.2021
Coronavirus
Germania: autoritățile îndeamnă oamenii să renunţe la sărbătorile de iarnă
În ultimele zile, Germania a înregistrat un număr de infecții fără precedent de la începutul pandemiei, săptămâna trecută fiind depășit pragul de 65.000 în 24 de ore. Luni, rata de incidență pe 7 zile a fost de 386,5, ceea ce constituie un record.
Angela Merkel, care este pe cale să plece de la putere, a avertizat cu privire la un al patrulea val „foarte dramatic”, în vreme ce liderii germani pledează pentru limitarea drastică a vieții sociale a celor nevaccinați.
Fluxul de știri
0