Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Moscova: Berlinul și Parisul să ceară Kievului respectarea acordurilor de la Minsk

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaБрифинг официального представителя МИД России М. Захаровой
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 25.11.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Rusia îndeamnă Germania și Franța să ceară Ucrainei respectarea angajamentelor asumate în cadrul acordurilor de la Minsk, cu privire la reglementarea conflictului din Donbas.
BUCUREȘTI, 25 nov – Sputnik. Moscova îndeamnă Parisul și Berlinul să înceteze să se mai ocupe cu speculații politice și să determine Kievul să treacă la îndeplinirea angajamentelor asumate în cadrul acordurilor de la Minsk, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova.
“Cu regret, colegii noștri din formatul normand, Germania și Franța, care se pronunță public pentru o reglementare cât mai rapidă a situației din Donbas, continuă să se sustragă de la aprecierile principale a comportamentului Kievului. Și, desigur, continuă să dea vina pe Rusia pentru lipsa oricărui progres în procesul de negocieri”, a declarat Zaharova în cadrul briefingului susținut astăzi.
Potrivit ei, partea rusă “a auzit atât de multe fantezii, încât a fost nevoit să publice schimbul de note”. De asemenea, ea a adăugat că Moscova, așa cum reiese din documentele publicate, nu a renunțat la desfășurarea reuniunii în formatul normand.
“Îndemnăm Germania și Franța să înceteze să se mai ocupe de speculații politice, acțiuni PR oportuniste, care denaturează realitatea și să se gândească serios să determine Kievul să-și respecte angajamentele asumate”, a menționat Zaharova.
Ambasada Republicii Moldova la Moscova - Sputnik Moldova, 1920, 23.11.2021
Moldova și Rusia
Cine va fi noul ambasador al Moldovei la Moscova – Iată ce spune Popescu
Fluxul de știri
0