Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Cine va fi noul ambasador al Moldovei la Moscova – Iată ce spune Popescu

© Sputnik / Кирилл КаллиниковAmbasada Republicii Moldova la Moscova
Ambasada Republicii Moldova la Moscova - Sputnik Moldova, 1920, 23.11.2021
Abonare
Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene refuză să anunțe numele persoane care va ocupa funcția de ambasador al Moldovei în Rusia.
CHIȘINĂU, 23 nov - Sputnik. Moldova a trimis la Moscova o solicitare de acreditare pentru un diplomat moldovean pentru a fi acreditat ca ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă. Anunțul a fost făcută de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, în cadrul unei emisiuni la un post de televiziune.
Însă, ministrul de Externe a refuzat spună care este numele viitorului ambasador în Rusia, dar a precizat că este un "diplomat cu carieră" și o "persoană respectată".
„Este o persoană foarte respectată, în primul rând în serviciul nostru diplomatic”, a declarat Popescu.
Amintim că Vladimir Golovatiuc a fost recent rechemat și demis din funcția de Ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă. Vladimir Golovatiuc ar fi fost implicat într-un scandal sexual. Acesta este învinuit de o angajată a Ambasadei Republicii Moldova la Moscova de hărțuire sexuală.
Ulterior, ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă a fost rechemat pentru consultări și evaluarea activității misiunii diplomatice de către Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.
Владимир Головатюк - Sputnik Moldova, 1920, 08.09.2021
Politică
Golovatiuc despre funcția de ambasador în Rusia: Au fost stabilite relații bune
Fluxul de știri
0