Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum vor activa teatrele, sălile de concert și cinematografele din Chișinău din 1 decembrie

© Sputnik / Mihai CarausPrimul concert cu public în Sala cu Orgă din Chișinău, dupâ șapte luni de restricții
Primul concert cu public în Sala cu Orgă din Chișinău, dupâ șapte luni de restricții - Sputnik Moldova, 1920, 24.11.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău a decis relaxarea unor restricții anti-COVID în Capitală.
CHIȘINĂU, 24 nov - Sputnik. Din 1 decembrie, teatrele, sălile de concert și cinematografele din Capitală vor activa în regim obișnuit de lucru. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de ieri a Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a municipiului Chișinău.
Totuși, accesul va fi permis doar cu păstrarea normelor de siguranță și cu prezentarea certificatului COVID-19. Este vorba despre prezentarea obligatorie de către cetățeni a următoarelor documente:
Certificatului (pe hârtie sau electronic), care confirmă cursul complet de vaccinare împotriva coronavirusului (valabil peste 14 zile de la administrarea ultimei doze);
Certificat medical care confirmă faptul că persoana respectivă a fost bolnavă de coronavirus în ultimele 6 luni;
Testul care confirmă prezența anticorpilor (valabil timp de trei luni din ziua eliberării);
Test rapid de diagnostic Ag SARS-Cov-2 (efectuat cu cel mult 48 de ore înainte);
Test PCR (efectuat cu cel mult 72 de ore înainte).
Amintim că, de ieri, Chișinăul a ieșit oficial din Codul Roșu de alertă epidemiologică și a fost instituit Codul Portocaliu. În acest context au fost relaxate unele măsuri de protecție și prevenire a infectării de coronavirus.
”Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău din ziua de astăzi a stabilit pe întreg teritoriul municipiului Chișinău Cod Portocaliu. Acest lucru ne permite relaxarea unor măsuri atât pentru HoReCa, cât și pentru domeniul sportiv, pentru domeniul cultural”, a declarat în ajun primarul Capitalei Ion Ceban.
Oameni în Capitală - Sputnik Moldova, 1920, 24.11.2021
Coronavirus
Alertă ”Cod Portocaliu” în Chișinău: Ce a decis Comisia municipală
Fluxul de știri
0