Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Șoferii vor putea circula fără permisele de conducere - detalii

© Sputnik / Mihai CarausPermis de conducere
Permis de conducere - Sputnik Moldova, 1920, 24.11.2021
Abonare
Veste bună pentru șoferi. Aceștia nu vor fi obligați să dețină asupra lor permisele de conducere.
CHIȘINĂU, 24 nov - Sputnik. Conducătorii auto nu vor mai fi obligați să dețină asupra lor permisul de conducere. Miniștrii au aprobat în cadrul ședinței Guvernului din 24 noiembrie, proiectul de Lege pentru modificarea unor acte normative, care vizează modificarea Legii privind siguranța traficului rutier și a Codului Contravențional și care prevede excluderea obligativității șoferilor de a deține asupra sa permisul de conducere în traficul național.
Se întâmplă după ce la articolul 233 alineatele 3 şi 4, cuvintele „permis de conducere” se substituie cu cuvintele „dreptul de a conduce vehicule”.
Astfel, la articolul 232 denumirea va avea următorul cuprins. „Conducerea vehiculului de către o persoană care nu deţine dreptul de a conduce vehicule”.
la alineatul 1, textul „are asupra sa permis de conducere ori dovadă înlocuitoare, cu drept de circulație,” se substituie cu cuvintele „deţine dreptul de a conduce vehicule”;
la alineatul 2, textul „are asupra sa permis de conducere ori dovadă înlocuitoare, cu drept de circulație,” se substituie cu cuvintele „deţine dreptul de a conduce vehicule”.
Așadar, prin modernizarea calității serviciilor publice, conducătorii auto vor putea fi identificați de ofițerii de patrulare în regim digital.
În termen de 6 luni de la data publicării prezentei legi, Guvernul va aproba toate actele necesare pentru punerea în aplicare a prezentei legi.
Permis de conducere - Sputnik Moldova, 1920, 24.11.2021
Societate
Aprobat: Permisele auto moldovenești vor fi recunoscute în Lituania
Fluxul de știri
0