Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Peste zece milioane de lei vor fi scoase din fondul de rezervă: Unde vor ajunge banii

© Sputnik / Mihai Carausвалюта
валюта - Sputnik Moldova, 1920, 24.11.2021
Abonare
Sportivii care au obținut performanțe la Jocurile Olimpice de vară din 2021 vor primi premii din partea statului.
CHIȘINĂU, 24 nov - Sputnik. Peste zece milioane de lei din fondul de rezervă vor fi alocați Ministerului Educației și Cercetării în scopul premierii sportivilor pentru performanțele obținute la ediția a XXXII-a a Jocurilor Olimpice de vară și ediția a XVI-a a Jocurilor Paralimpice din anul 2021, de la Tokyo. O hotărâre în acest sens urmează să fie aprobată în cadrul ședinței de astăzi a Cabinetului de Miniștri.
Din cele 10 milioane 800 de mii de lei, premii vor fi acordate și antrenorilor, medicilor, dar şi maseurilor sportivilor.
De cea mai mare sumă în valoare de două milioane de lei se va bucura canoistul Serghei Tarnovschi, care a cucerit medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Tokyo. El a parcurs distanța de o mie de metri înpatru minute.
Tot două milioane de lei va constitui premiul antrenorului lui Tarnovschi, Nicolae Juravschi. Câte 115 mii de lei vor primi maseur-ul canoistului, dar și medicul acestuia.
Sportivul de lupte greco-romane, Victor Ciobanu și antrenorul acestuia vor primi câte 600 de mii de lei, iar maseur-ul lui va avea un premiu de 30 de mii de lei.

Борец Виктор Чобану вернулся в Молдову - Sputnik Moldova, 1920, 04.08.2021
Societate
Victor Ciobanu a revenit de la Tokyo: Cum l-au întâmpinat polițiștii de Frontieră
Anastasia Nichita, sportiva la lupte feminine, care s-a clasat pe locul VII va fi premiată cu o sumă în valoare de 300 de mii de lei. Același premiu va fi acordat și antrenorului ei Tudor Cîrlan, iar maseur-ul sportivei va primi 20 de mii de lei.
Potrivit Hotărârii Guvernului, în cazul în care unui sportiv care a primit premiile din partea statului îi este anulat rezultatul obținut la Jocurile Olimpice/Paralimpice Tokyo 2021, atât sportivul, cât și antrenorul care l-a pregătit, precum și medicul și maseurul sunt obligați să restituie benevol premiile acordate pentru rezultatul respectiv, conform prezentei hotărâri, în termen de 90 de zile calendaristice de la data publicării deciziei finale a structurilor internaționale competente.
În momentul acordării premiilor, atât sportivul, cât și antrenorul, medicul și maseurul acestuia vor semna o declarație pe proprie răspundere privind obligația de a restitui premiile acordate în cazul anulării rezultatului obținut.
Anastasia NICHITA - Sputnik Moldova, 1920, 05.08.2021
Societate
Mesajul luptătoarei Anastasia Nichita după înfrângerea de la Jocurile Olimpice
Fluxul de știri
0