Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Criză de cadre medicale în Moldova: Care este situația în celelalte domenii

© Photo : Facebook / Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii MoldovaSpecialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga”
Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova, 1920, 24.11.2021
Abonare
Nu este un secret că în Moldova se atestă o criză acută de brațe de muncă și mai ales în domeniul medical.
CHIŞINĂU, 24 nov - Sputnik. În spitalele din țară lipsește un număr mare de asistenți medicali. Mai exact, sunt căutate 176 de persoane care doresc să se angajeze în acest domeniu. Datele au fost prezentate de către Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă.

Potrivit ANOFM, în țară sunt disponibile peste 11 500 de locuri de muncă. Cele mai multe locuri vacante sunt înregistrate în municipiile Chișinău și Bălți - 5 452 și, respectiv, 1 228. Cele mai puține locuri de muncă libere se atestă în raionul Drochia - 32.

Topul domeniilor cu cele mai multe locuri vacante este condus de cel al sănătății, unde sunt anunțate 436 de locuri de muncă disponibile. Instituțiile sanitare au nevoie de 176 de asistenți medicali, 82 de medici cu profil general și de 79 de medici specialiști.
Se mai caută și persoane care vor să muncească în Poliție. Mai exact, este nevoie de 127 de inspectori, 70 de ofițeri de sector și 69 de ofițeri de investigație.
Pe locul al treilea în ceea ce privește necesarului de personal se află instituțiile de învățământ unde se atestă 158 de locuri vacante, fiind vorba de profesori la diverse materii.
Maraton-rapel de vaccinare cu Sputnik V  - Sputnik Moldova, 1920, 24.11.2021
Coronavirus
Chișinăuienii ar putea fi vaccinați în curând cu doza buster anti-COVID
Fluxul de știri
0