Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

CSP urmează să constituie comisia de evaluare a activității lui Stoianoglo

© Photo : Consiliul Superior al ProcurorilorConsiliul Superior al Procurorilor
Consiliul Superior al Procurorilor - Sputnik Moldova, 1920, 23.11.2021
Abonare
Comisia specială care va evalua performanțele procurorului general suspendat de drept din funcție urmează a fi aprobată la ora 15:00.
CHIȘINĂU, 23 nov - Sputnik. Consiliul Superior al Procurorilor se va întruni în ședință, la ora 15:00 pentru aprobarea listei de candidați propuși pentru a fi membrii Comisiei de evaluare a activității procurorului general.
Asta după ce în cadrul ședinței din 22 noiembrie au fost propuși ultimii candidați, iar membrii CS au aprobat Regulamentul privind procedura de evaluare a performanțelor procurorului general.
Potrivit prevederilor punctului 19 din Regulament cererile de recuzare și/sau de abținere se examinează de CSP în termen de 24 de ore, la expirarea cărora adoptă hotărâre de constituire a comisiei.
Precizăm, în cadrul ședinței CSP din 22 noiembrie, fostul procuror al DNA din România, Mariana Alexandru a fost propusă candidat în calitate de membru în comisia de evaluare a performanțelor procurorului general.
Din partea Președinției, în comisie va activa expertul internațional Drago Kos, iar din partea Ministerului Justiției - avocata Angela Popil. La fel, candidat din partea Cinsiliului Superior al Magistraturii a fost numită ex judecătorul Lidia Bulhac, iar de către procurorul general suspendat de drept din funcție, Alexandr Stoianoglo, candidatul propus este Ion Matușenco.
Alexandr Stoianoglo a fost reținut pe data de 5 octombrie, ulterior fiind plasat în arest preventiv. Amintim că Alexandr Stoianoglo a primit încă 30 de zile de arest la domiciliu. Cererea de prelungire a mandatului de arest a fost examinată de magistrați pe data de 3 noiembrie la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.
Justiţie, Procurori, Dosare, Юстиция - Sputnik Moldova, 1920, 22.11.2021
Politică
A fost aprobat regulamentul după care va fi evaluată activitatea lui Stoianoglo
Fluxul de știri
0