Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Decis: CSP a constituit Comisia pentru evaluarea activității lui Stoianoglo

© Photo : Consiliul Superior al ProcurorilorConsiliul Superior al Procurorilor
Consiliul Superior al Procurorilor - Sputnik Moldova, 1920, 23.11.2021
Abonare
Comisia specială care va evalua performanțele procurorului general suspendat de drept din funcție urmează a fost constituită.
CHIȘINĂU, 23 nov - Sputnik. Comisia specială care va evalua performanțele procurorului general suspendat de drept din funcție urmează a fost constituită. Consiliul Superior al Procurorilor a aprobat în cadrul ședinței de astăzi lista candidaților propuși pentru calitatea de membri ai acestei Comisii.
Așadar, performanțele procurorului general suspendat de drept din funcție vor fi evaluate de cinci membri ai Comisiei speciale.
Din partea Președinției, în comisie va activa expertul internațional Drago Kos, iar din partea Ministerului Justiției - avocata Angela Popil.
La fel, membru din partea Cinsiliului Superior al Magistraturii a fost numită ex judecătorul Lidia Bulhac, iar de către procurorul general suspendat de drept din funcție, Alexandr Stoianoglo, candidatul propus este Ion Matușenco.
Precizăm, în cadrul ședinței CSP din 22 noiembrie, fostul procuror al DNA din România, Mariana Alexandru a fost propusă candidat în calitate de membru în comisia de evaluare a performanțelor procurorului general.
Alexandr Stoianoglo - Sputnik Moldova, 1920, 21.11.2021
Politică
Stoianoglo reclamă abuzuri: S-a adresat mai multor ambasadori și parteneri internaționali
Totodată, în cadrul ședinței de ieri a CSP a fost aprobat și Regulamentul privind procedura de evaluare a performanțelor procurorului general. Astfel, conform Regulamentului, activitatea procurorului general se va evalua după mai multe criterii, printre care:
calitatea planificării activității Procuraturii;
eficiența conducerii;
eficiența organizării Procuraturii;
eficiența controlului instituțional;
eficiența managementul riscurilor;
comunicarea internă și externă.
Alexandr Stoianoglo a fost reținut pe data de 5 octombrie, ulterior fiind plasat în arest preventiv. Amintim că Alexandr Stoianoglo a primit încă 30 de zile de arest la domiciliu.
Cererea de prelungire a mandatului de arest a fost examinată de magistrați pe data de 3 noiembrie la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.
Procuratura Generală - Sputnik Moldova, 1920, 10.11.2021
Politică
Moldovenii de peste hotare vor putea candida la funcția de procuror general - detalii
Fluxul de știri
0