Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Vaccinul „pe termen lung” împotriva coronavirusului: În cât timp va fi dezvoltat

© Sputnik / Mihai CarausVaccinare
Vaccinare - Sputnik Moldova, 1920, 22.11.2021
Abonare
Directorul Centrului Gamaleia a estimat în cât timp va fi dezvoltat un vaccin „pe termen lung” împotriva coronavirusului.
CHIȘINĂU, 22 nov – Sputnik. Dezvoltarea vaccinului împotriva COVID-19 cu o acțiune de 5-10 ani depinde de tulpinile de virus cu care urmează să ne confruntăm, a declarat pentru RIA Novosti Alexandr Ghințburg, directorul Centrului Național rus de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie Gamaleia.
"Totul depinde foarte mult de tulpina de coronavirus cu care luptăm. Durata de acțiune a ”Sputnik V” împotriva acelor tulpini, Wuhan și a variantelor ulterioare, am sperat cu adevărat că va fi de mai mult de un an și poate doi ani. Pentru că celulele de memorie par să reziste foarte mult timp. Dar tulpina s-a schimbat astfel încât a scăpat de atacul pe care îl pot produce anticorpii sintetizați de celulele de memorie. De aceea acest vaccin acum trebuie administrat la fiecare șase luni”, a spus Ghințburg
El a mai explicat de ce depinde crearea unui vaccin cu timp de acțiune de 5-10 ani.
„Totul depinde cu ce variantă de virusul ne vom confrunta, ce ne va aduce nou evoluția în ceea ce privește, respectiv, acei agenți patogeni cu care va trebui să creăm un vaccin”, a spus expertul, răspunzând la întrebarea dacă există premise pentru crearea unui vaccin împotriva coronavirusului care să poată fi administrat nu o dată la șase luni, ci la fiecare cinci sau zece ani.
Vaccinarea împotriva coronavirusului se efectuează în toate regiunile Federației Ruse. În august 2020, Ministerul Sănătății din Rusia a înregistrat primul vaccin din lume pentru prevenirea COVID-19, dezvoltat de Centrul de de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie Gamaleia. El a fost numit „Sputnik V”. Tot în Rusia au fost create vaccinuri împotriva COVID-19 - „EpiVacCorona” la centrul „Vector” al Rospotrebnadzor și „KoviVak”, dezvoltat de Centrul Ciumakov al Academiei de Științe a Rusiei. La începutul lunii mai, a fost înregistrat cel de-al patrulea vaccin intern - „Sputnik Light”.
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 21.11.2021
Rusia
Președintele Rusiei Vladimir Putin s-a revaccinat împotriva COVID-19
Fluxul de știri
0