Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Republica Moldova va încheia un acord cu FBI privind schimbul global de date biometrice

CC BY 2.0 / Andy L / IMG_4155Federal Bureau of Investigation (FBI) фбр
Federal Bureau of Investigation (FBI) фбр - Sputnik Moldova, 1920, 22.11.2021
Abonare
Ministrul Ana Revenco a prezentat rezultatele vizitei oficiale de lucru în SUA.
CHIȘINĂU, 22 nov – Sputnik. Republica Moldova va încheia un acord cu Biroul Federal de Investigații (FBI) din SUA privind schimbul global de date biometrice și alte date de identitate.
Astfel, acordul de schimb biometric oferă țării noastre posibilitatea de a obține acces în baza de date a biroului, care conține peste 80 de milioane de înregistrări cu nume a diferitor teroriști și criminali transnaționali, cunoscuți sau suspectați.

”Acest acord vine să sprijine investigațiile derulate în Republica Moldova sau cu participarea ofițerilor de investigații ai Inspectoratului General al Poliției în cadrul investigațiilor internaționale. Desigur că vine să îmbunătățească aplicarea legii și va promova siguranța publică”, a comunicat ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, într-o briefing de presă.

În perioada 15-19 noiembrie, o delegație a Ministerului Afacerilor Interne, condusă de ministrul Ana Revenco, s-a aflat în vizită oficială în SUA.
Totodată, ministrul Ana Revenco a avut întrevederi cu secretarul adjunct al Biroului Internațional pentru Combaterea Drogurilor și Aplicarea Legii (INL) al Departamentului de Stat și cu secretarul adjunct principal Biroul pentru Afaceri Europene și Eurasiatice, funcție care este ecupată de fostul ambasador american la Chișinău.
Dereck J. HOGAN, secretarul adjunct principal Biroul pentru Afaceri Europene și Eurasiatice.
”Vizita dată se înscrie în contextul parteneriatului strategic moldo-american, iar asistența oferită de SUA asigură consolidarea capacităților organelor de aplicare a legii drept furnizori de ordine și garant al securității naționale, precum și la promovarea securității regionale și internaționale. Mai mult decât atât, există o evoluţie ascendentă a dialogului bilateral, iar discuţiile punctuale purtate în cadrul întâlnirilor din perioada recentă a oficialilor celor două state au contribuit direct la crearea condiţiilor optimale pentru creșterea gradului de securutate socială a cetățenilor Republicii Moldova”, este menționat într-un comunicat emis de MAI.
Задержание - Sputnik Moldova, 1920, 22.11.2021
Societate
Un moldovean căutat de Interpol, extrădat din Cehia în Republica Moldova: Iată ce a comis
Fluxul de știri
0