Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Nicu Popescu anunță ce document va semna mâine la București

© Inquam Photos / George CălinNicolae Popescu și Bogdan Aurescu
Nicolae Popescu și Bogdan Aurescu - Sputnik Moldova, 1920, 22.11.2021
Abonare
Ministrul de externe o va însoți pe Maia Sandu în vizita oficială la București, urmând să semneze un document important cu omologul său român.
CHIȘINĂU, 22 nov – Sputnik. Vicepremierul, Ministrul de Externe Nicu Popescu, va semna marți împreună cu omologul său român Bogdan Aurescu Foaia de parcurs privind domeniile prioritare de cooperare între Republica Moldova și România. Șeful diplomației moldovenești a anunțat despre aceasta pe pagina sa de Facebook.
”În prezența președinților Klaus Iohannis și Maia Sandu voi semna la Palatul Cotroceni, împreună cu omologul meu român Bogdan Aurescu, Foaia de parcurs privind domeniile prioritare de cooperare între Republica Moldova și Români”, a menționat Popescu.
În opinia lui, documentul urmează să asigure ”ireversibilitatea procesului de integrare europeană al țării noastre”.
Nicu Popescu o va însoți pe Maia Sandu în vizita oficială întreprinsă de delegația Republicii Moldova la București ”pentru a consolida Parteneriatul Strategic bilateral pentru integrare europeană al Republicii Moldova”.
Ministrul moldovean de externe a specificat că, prin asumarea Foii de parcurs, sunt stabilite următoarele obiective de bază:
Consolidarea comunității de limbă, istorie și cultură;
Fortificarea infrastructurii comune prin construcția de poduri, prin desființarea roamingului, prin interconectare energetică. Vom continua să trecem de la vorbe la fapte;
Susținerea necondiționată a procesului de reforme democratice și a integrării europene;
Dezvoltarea economică și socială a tuturor cetățenilor noștri prin asigurarea unor instituții publice moderne și a unei justiții independente.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 20.11.2021
Politică
Maia Sandu pleacă la București: Cu cine se va întâlni
Președinții Republicii Moldova și României, Maia Sandu și Klaus Iohannis, vor susține o conferință de presă comună după întrevedere. În afară de Foaia de parcurs, în cadrul vizitei urmează să fie semnat și Acordul între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României privind recunoașterea reciprocă a diplomelor, certificatelor și titlurilor științifice.
Fluxul de știri
0