Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu pleacă la București: Cu cine se va întâlni

© Sputnik / Mihai CarausMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 20.11.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele Maia Sandu va întreprinde o vizită oficială în Capitala României.
CHIȘINĂU, 20 nov - Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, merge la București. Vizita președintelui este programată pentru data de 23 noiembrie, la invitația omologului său român.
„După ceremonia oficială de primire și discuțiile cu participarea delegațiilor, cei doi lideri vor susține o conferință de presă comună”, este precizat în comunicatul instituției prezidențiale.
În program mai figurează întâlniri cu prim-ministrul interimar al României, Florin Cîțu, cu președintele Senatului, Anca Dana Dragu, și cu președintele interimar al Camerei Deputaților, Sorin Mihai Grindeanu.
Maia Sandu va fi însoțită de Cristina Gherasimov, secretar general al Președinției, și Sorina Ștefârță, consilier pentru comunicare publică.
Din delegația oficială mai fac parte vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Sergiu Prodan, ministru al Culturii, Anatolie Topală, ministru al Educației și Victor Chirilă, Ambasadorul desemnat al Republicii Moldova în România.
În cadrul vizitei, urmează să fie semnate Foaia de parcurs privind domeniile prioritare de cooperare Republica Moldova - România și Acordul între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României privind recunoașterea reciprocă a diplomelor, certificatelor și titlurilor științifice.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 19.11.2021
Societate
Va fi sau nu grațiată mama a cinci copii, condamnată la închisoare - Ce spune Sandu
Fluxul de știri
0