Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ion Ceban, despre actuala guvernare: Birocrația este la ea acasă

Ion Ceban - Sputnik Moldova, 1920, 22.11.2021
Abonare
Primarul Chișinăului acuză actuala guvernare de neachitarea indemnizațiilor pentru cadrele medicale implicate în lupta cu coronavirusul.
CHIȘINĂU, 22 nov – Sputnik. Plata indemnizațiilor pentru infectarea cu COVID-19 la locul de muncă nu a fost onorată niciodată de când a venit în funcție noua ministră a Sănătății, Ala Nemerenco. Declarația a fost făcută de primarul Capitalei în cadrul unui briefing de presă, în cadrul căruia acesta a venit cu o reacție la intenția Ministerului Sănătății de a închide Centrul COVID de la Moldexpo.
Potrivit lui Ion Ceban, cadrele medicale nu și-au primit indemnizația de 16 mii de lei, iar multe familii ale medicilor care au decedat din cauza COVID-19 nu au primit cele 100 de mii de lei promiși de Guvernare.

„În majoritatea cazurilor, birocrația este la ea acasă. Pentru a nu plăti indemnizațiile de 16 mii de lei sau de 100 de mii de lei sunt inventate povești de adormit copiii și proceduri birocratice imposibil de realizat de persoanele eligibile”, a declarat Ion Ceban.

Amintim, ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, a declarat în cadrul ședinței Parlamentului la care a fost examinată moțiunea simplă împotriva sa și a politicilor Ministerului Sănătății că Centrul COVID-19 deschis de mai bine de un an la Centrul Expozițional Moldexpo ar putea fi închis în urătoarele zile. Potrivit ministrului, Centrul a ajuns un „mega-spital, cu peste 400 de paturi de tratament COVID-19 și tocmai 37 de paturi de reanimare”.
Ea a mai menționat că fiecare pat de reanimarea avea și o butelie enormă de oxigen. Mai mult, Nemerenco spune că toate aceste butelii de oxigen, inclusiv cele din depozitul de la Moldexpo, la cea mai mică eroare tehnică puteau provoca o explozie care ar fi generat o catastrofă.
Totodată, ea și-a declarat nemulțumirea față de condițiile în care activau medicii în acest centru, dar și de condițiile în care erau ținuți pacienții. În context, Nemerenco spune că după ce a fost învestită în funcție a decis ca acest Centru să fie „descărcat”. Toți pacienții de la reanimare au fost evacuați.
centrul COVID-19 Chișinău MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920, 22.11.2021
Societate
Ceban: Închiderea Centrului COVID - o crimă împotriva cetățenilor
Fluxul de știri
0