Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Igor Grosu va participa la Adunarea Interparlamentară a CSI

© Sputnik / Mihai CarausIgor Grosu
Igor Grosu - Sputnik Moldova, 1920, 22.11.2021
Abonare
Igor Grosu va participa la adunare online, iar delegația Parlamentului Republicii Moldova la Sankt Petersburg va fi condusă de un alt deputat PAS.
CHIȘINĂU, 22 nov – Sputnik. Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, va participa la Adunarea Interparlamentară a Comunității Statelor Independente (CSI), care va avea loc în perioada 25-26 noiembrie la Palatul Tauride din Sankt Petersburg. Anunțul a fost făcut de către serviciul de presă al secretariatului Consiliului IPA CSI.
Șeful Legislativului va participa în format online. Delegația Parlamentului Republicii Moldova, care va participa personal la adunare, va fi condusă de deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Vladimir Bolea.
În cadrul evenimentelor desfășurate cu prezență fizică, conduse de șeful Consiliului Federației al Adunării Federale a Federației Ruse, președintele Consiliului IPA CSI Valentina Matvienko, sunt așteptate să participe delegații parlamentare conduse de șefi ai parlamentelor țărilor membre CSI, reprezentanți ai organizațiilor internaționale, oameni de știință și experți.
În persoană, la sesiune sunt așteptați să participe șefii Parlamentelor din: Azerbaidjan - Sahiba Gafarova, Armenia - Alen Simonyan, șefii camerelor superioare ale parlamentelor din Kazahstan - Maulen Ashimbaev, Uzbekistan - Tanzila Narbaeva, Turkmenistan - Gulshat Mammedova, precum și Aida Kasymaliev, vicepreședinte al Jogorku Kenesh din Kârgâzstan.
Este planificat ca, pe lângă Igor Grosu, la video conferință să participe și președintele Consiliului Republicii Adunării Naționale a Belarusului Natalia Kocianova, președintele camerei superioare a parlamentului din Tadjikistan Rustami Emomali și șeful delegației Legislativului din Kazahstan Aigul Kuspan.
Nicu Popescu - Sputnik Moldova, 1920, 17.11.2021
Moldova și Rusia
Popescu, după discuția cu Lavrov: Vrem să revenim la regimul de liber schimb în cadrul CSI
În cadrul sesiunii din 25 noiembrie, vor avea loc ședințe ale comisiilor permanente ale IPA CSI privind politica socială și drepturile omului; pe afacerile politice și cooperarea internațională și pe economie și finanțe. Parlamentarii și experții vor discuta despre progresul lucrărilor actuale privind proiectele de lege model în aceste domenii și propunerile de includere în Planul de perspectivă a legislației model în Comunitatea Statelor Independente pentru perioada următoare.
În aceeași zi, se va începe și conferința internațională "Acoperirea universală de sănătate și obiectivele de dezvoltare durabilă".
Fluxul de știri
0