Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Germania: autoritățile îndeamnă oamenii să renunţe la sărbătorile de iarnă

© AFP 2022 / INA FASSBENDERGermania, Crăciun, Sărbători de iarnă
Germania, Crăciun, Sărbători de iarnă - Sputnik Moldova, 1920, 15.11.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În contextul unei incidenţe în creştere a cazurilor de Covid-19, autoritățile germane au îndemnat cetățenii să renunțe la serbările de iarnă organizate pe scară largă.
BUCUREŞTI, 15 nov – Sputnik, Doina Crainic. Președintele Bundestag-ului Republicii Federale, Bärbel Bas, a îndemnat cetățenii să renunțe la serbările de Crăciun și Anul Nou organizate pe scară largă.
Îndemnul vine în contextul unei incidențe crescute a cazurilor de Covid-19 în țară, în timp ce Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Horst Seehofer, a solicitat introducerea de restricții mai dure în Germania, împotriva răspândirii virusului.
„Ţine de cetățeni să decidă singuri dacă vor participa la petrecerile de Crăciun sau la Carnaval în această iarnă”, a declarat sâmbătă Bas (SPD) pentru grupul media Funke.
Bas a adăugat că „regula 2G (care prevede accesul la activităţi doar pentru cei vaccinați și cei vindecați de boală, n. red.) trebuie respectată” la astfel de evenimente, îndemnând pe „toată lumea să se abțină de la organizarea de mari petreceri”.
„Sper că [noul] regulament naţional va fi adoptat săptămâna viitoare. Nu trebuie să mai creăm confuzie în populaţie”, a declarat Seehofer pentru ziarul Augsburger Allgemeinen Zeitung.
Ministrul interimar a mai spus că procesul de formare a unui nou Cabinet de miniștri nu ar trebui să influențeze în niciun caz adoptarea măsurilor necesare pentru combaterea pandemiei. Potrivit lui Seehofer, „din punct de vedere politic, nimeni nu poate câștiga nimic de aici, dar mulți pot pierde foarte mult”.
Строительство газопровода Северный  ”Nord Stream-2” - Sputnik Moldova, 1920, 07.11.2021
Internațional
Germania explică de ce ”Nord Stream-2” trebuie lansat cât mai curând
Fluxul de știri
0