Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Se închide sau nu Centrul COVID de la Moldpexpo: Ce spune Ceban

© Sputnik / Mihai CarausCentrul COVID-19 Chișinău MoldExpo
Centrul COVID-19 Chișinău MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920, 22.11.2021
Abonare
Primarul Chișinăului pledează pentru păstrarea Centrului COVID de la Moldexpo.
CHIȘINĂU, 22 nov – Sputnik. Centrul COVID de la Moldexpo nu se închide deocamdată. Cel puțin pentru asta pledează primarul Chișinăului, Ion Ceban. În cadrul unui briefing de presă, Ceban a precizat că la Centrul COVID Moldexpo va fi sistată activitatea spațiului pentru internare, iar funcțional va rămâne doar spațiul pentru triaj al suspecților la coronavirus.
„În situația epidemiologică incertă, cu atenționarea la nivel regional despre posibila apariție a unui nou val, spațiile pentru internarea pacienților la Centru COVID trebuie strategic păstrate”, a precizat primarul.
Totodată, Ceban anunță că de la 1 decembrie, gradual se va scoate din circuitul COVID spitalul de Ftiziopneumologie din Republica Moldova cu 150 de paturi, 110 paturi din blocul vechi al spitalului Nr.1 „Gheorghe Paladi” și cele 30 de paturi de la spitalului de copii „Valentin Ignatenco”. La spitalul „Sfânta Treime” rămân active 100 de paturi pentru pacienții cu coronavirus și alte 36 de paturi anti-COVID, incluse în circuit.
Astfel, pentru internarea pacienților infectați cu acest virus, de la 1 decembrie, rămân active următoarele spitale municipale:
Spitalul municipal Nr1. „Gheorghe Paladi” - cu 200 de paturi
Spitalul Clinic „Sfântul Arhanghel Mihail” - cu 300 de paturi
Spitalul Clinic „Sfânta Treime” - cu 100 de paturi
Spitalul Clinic de boli contagioase pentru copii - cu 100 de paturi
Maternitatea nr.2 - cu 55 de paturi
Amintim, ministrul Sănătății Ala Nemerenco a anunțat că în zilele următoare, Centrul COVID de la Moldexpo urmează să fie închis.
centrul COVID-19 Chișinău MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920, 22.11.2021
Societate
Ceban: Închiderea Centrului COVID - o crimă împotriva cetățenilor
Fluxul de știri
0