Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Parlamentul i-a demis in corpore pe membrii Consiliul Coordonator al Audiovizualului

parlament - Sputnik Moldova, 1920, 11.11.2021
Abonare
Membrii Consiliului Audiovizualului au fost demiși de Parlament, după ce raportul de activitate al instituției a fost evaluat negativ de deputații majorității legislative din PAS.
CHIȘINĂU, 11 nov – Sputnik. Parlamentul i-a demis in corpore pe membrii Consiliul Coordonator al Audiovizualului. Comisia de profil a parlamentului care a evaluat raportul CA a stabilit că membrii Consiliului Audiovizual și-au exercitat atribuțiile insuficient și neadecvat, lucru care a condus la neasigurarea pe deplină a securității spațiului informațional național.
După mai multe ore de discuții și replici, aleșii poporului au decis să respingă raportul de activitate al CA prezentat de președintele Consiliului, Ala Ursu-Antoci. Mai mulți deputați au venit cu critici la adresa membrilor consiliului, acuzându-i de partizanat politic.
„Membrii Comisiei au constatat că, Consiliul Audiovizualului nu a asigurat respectarea de către furnizorii și distribuitorii servicii media a cerințelor de asigurarea imparțialității, echilibrului și favorizării formării libere a opiniilor din conținutul programelor audiovizuale, în special în perioada campaniilor electorale care au avut loc în anul 2020”, se arată în raportul Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media.
Hotărârea Parlamentului poate fi contestată în instanță.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 11.11.2021
Politică
Lacrimi în Parlament: Cine a plâns în fața deputaților - VIDEO
Fluxul de știri
0