Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Reacția lui Renato Usatîi după anunțarea rezultatelor alegerilor din Bălți

© Sputnik / Miroslav RotariRenato Usatîi
Renato Usatîi - Sputnik Moldova, 1920, 22.11.2021
Abonare
Fostul primar de Bălți Renato Usatîi a reacționat pe Facebook după anunțarea rezultatelor preliminare ale alegerilor locale noi din municipiu.
CHIȘINĂU, 22 nov - Sputnik. Liderul formațiunii „Partidul Nostru” Renato Usatîi, care în luna iulie a renunțat la fotoliul de primar al municipiului Bălți, a venit cu un comentariu pe Facebook, după ce au fost anunțate rezultatele preliminare ale alegerilor locale noi.
„Cei care privesc televizorul niciodată nu vor merge să-i voteze pe cei care citesc cărți”, a scris Renato Usatîi.
Candidatul Partidului „Șor” Marina Tauber a câștigat detașat primul tur al alegerilor locale noi pentru Primăria municipiului Bălți.
Asta arată rezultatele preliminare prezentată de Comisia Electorală Centrală.
Pentru Marina Tauber au votat 15.918 de persoane (47,93%).
Pe locul doi se poziționează candidatul Independent Nicolai Grigorișin, cu 6951 de voturi (20,93%).
Urmează pe locul trei Marcoci Boris, din partea Partidului Acțiune și Solidaritate, cu 4679 (14,08%), iar pe locul patri Alexandr Nesterovski, din partea Blocului Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, cu 4677 de voturi (14,08%).
De menționat este că între ultimii doi diferența este de doar 2 voturi.
Ceilalți candidați au acumulat un număr nesemnificativ de voturi.
Conform legislației în vigoare, câștigător din primul tur este candidatul care obține mai mult de jumătate din voturile legal exprimate. Dacă niciunul dintre candidați nu a depășit acest prag, atunci primii doi candidați care au acumulat cele mai multe voturi se vor confrunta în turul doi. În acest caz, votul are loc după 2 săptămâni.
Astfel, Marina Tauber va lupta în turul doi pentru fotoliul de primar cu Nicolai Grigorișin. Rezultatele finale vor fi anunțate de CEC după recepționarea protocoalelor în original.
Alegerile din Bălți au fost organizate după ce pe 12 iulie primarul Renato Usatîi a anunțat că pleacă din funcție, motivând că a luat o astfel de decizie în urma înregistrării unui scor scăzut la alegerile parlamentare în municipiu. Blocul său electoral „Renato Usatîi” a reușit să adune 4,1% din numărul total de voturi.
Fluxul de știri
0