Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldova, în flăcări: Peste 50 de incendii de vegetație într-o singură zi

© Photo : Facebook / ISU TulceaIncendiu de vegetație
Incendiu de vegetație - Sputnik Moldova, 1920, 21.11.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Pompierii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au luptat cu peste 50 de focare de vegetație doar într-o singură zi.
CHIȘINĂU, 21 nov - Sputnik. Zeci de hectare de vegetație uscată au fost cuprinse de flăcări în ultimele 24 de ore, iar un bărbat a avut de suferit în urma unui incendiu. În doar 24 de ore, pompierii și salvatorii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au intervenit pentru stingerea a 51 de focare de vegetație uscată.
Două echipe de pompieri, ajutați de localnici, au intervenit pentru lichidarea incendiului de vegetație uscată din preajma satului Abaclia, raionul Basarabeasca. Datorită intervenției operative a pompierilor, focarele nu s-au răspândit, fiind salvat lanul cu porumb de aproximativ trei hectare.

Au fost nimicite de flăcări aproximativ 40 de ari de vegetație, iar un bărbat de 55 de ani a suferit arsuri la un picior. Acesta a fost preluat de către Serviciul Asistență Medicală Urgentă la spital pentru îngrijiri medicale.

Un alt focar de vegetație uscată a fost lichidat în municipiul Comrat pe strada Tretiakov 36, unde focul a afectat doi copaci și iarba uscată. De asemenea, de intervenția pompierilor a fost nevoie în raionul Cantemir. Aici focul a nimicit 25 de hectare de vegetație în localitatea Constantinești, 10 hectare de miriște în satul Suhat și 8 hectare de iarbă uscată în satul Capaclia.
În context, IGSU îndeamnă populația să respecte cu stricteţe regulile antiincendiare şi să nu aprindă vegetaţia uscată sau gunoiul menajer. În condiţii de vânt, temperaturi pozitive şi umiditate redusă, orice scânteie poate provoca incendii de proporţii. În cazul în care oamenii observă focare de iarbă aprinsă sunt rugaţi să apeleze de urgenţă Serviciul 112, pentru a evita răspândirea focarelor.
Meteo - Sputnik Moldova, 1920, 19.11.2021
Avertizare de ultimă oră a meteorologilor! Prognoza pentru 20 noiembrie
Fluxul de știri
0