Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Premierul Poloniei nu exclude închiderea graniței cu Belarus

© Sputnik / Алексей Филиппов / Accesați arhiva multimediaМигранты в Москве
Мигранты в Москве - Sputnik Moldova, 1920, 21.11.2021
Abonare
Până acum, din cauza situației cu migranții, Polonia a închis punctul de control rutier „Kuznița”.
CHIȘINĂU, 21 nov - Sputnik. Polonia nu exclude închiderea graniței cu Belarus din cauza crizei migranților. Această declarație a fost făcută duminică la Tallinn, de prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki după întâlnirea cu șeful Cabinetului de Miniștri al Estoniei, Kaya Kallas, informează RIA Novosti. Până acum, Polonia a închis punctul de control rutier „Kuznița”.
„Ne gândim la pași de natura sancțiunilor economice din ce în ce mai grave, inclusiv închiderea graniței polono-belaruse de către Polonia”, a spus premierul polonez.
Câteva mii de migranți s-au adunat la granița Belarusului cu Polonia în ultimele săptămâni, sperând să ajungă în țările Uniunii Europene. Autoritățile poloneze au consolidat securitatea frontierei, inclusiva cu armata și au dejucat tentativele imigranților de a intra ilegal în țară, dând vina pe Minsk pentru criza migrației.
Toate aceste acuzații sunt negate de Belarus, susținând că Polonia expulzează cu forța migranții pe teritoriul său. Autoritățile din Belarus au acordat asistență medicală migranților și le-au oferit hrană și îmbrăcăminte.
Recent, Lituania, Letonia și Polonia au raportat o creștere a numărului de imigranți ilegali reținuți din Orientul Mijlociu și Africa la granița cu Belarus, acuzând Minsk că a creat o criză a imigrației. Minsk respinge toate acuzațiile.
În legătură cu situația, președintele Poloniei a introdus stare de urgență pe teritoriile limitrofă cu Belarus, armata și poliția au fost implicate în protejarea frontierei.
migranți - Sputnik Moldova, 1920, 20.11.2021
Un fost ministru lituanian a propus ca migranții din Belarus să fie găzduiți de Moldova
Fluxul de știri
0