Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Alegeri locale noi: Unde au fost depistate cazuri de încălcare a legislației electorale

© Sputnik / Mihai CarausAlegeri
Alegeri - Sputnik Moldova, 1920, 21.11.2021
Abonare
Mai multe cazuri de încălcare a legislației electorale au fost înregistrate în ziua alegerilor locale noi.
CHIȘINĂU, 21 nov - Sputnik. Patru cazuri de încălcare a legislației electorale au fost înregistrate în două circumscripții electorale în ziua alegerilor locale noi. Este vorba de circumscripțiile electorale Bălți și Fălești. Comisia Electorală Centrală anunță că două dintre acestea se referă la bănuiala rezonabilă de agitație electorală, iar altele două la bănuială rezonabilă de corupere a alegătorilor.
Potrivit informațiilor prezentate de CEC, materialele se află la etapa de verificare și stabilire a circumstanțelor cazurilor sesizate, de administrare a probelor în vederea adoptării deciziilor corespunzătoare faptelor.
Totodată, prin intermediul modulului „Observatorii”, a fost depusă o sesizare care comunică despre nerespectarea de către funcționarii unui birou electoral al unei secții de votare din orașul Cupcini, raionul Edineț, a regulilor de protecție anti COVID-19.
La această oră toate cele 88 de secții de votare deschise activează în regim normal. Procesul electoral se desfășoară calm, fără incidente.
Conform informațiilor prezentate CEC de către Inspectoratul General al Poliției, pentru asigurarea ordinii și securității publice, reacționare la solicitările președinților birourilor electorale ale secțiilor de votare, sunt antrenați 293 de angajați ai Poliției și 5 echipe ale Agenției Naționale Transport Auto.
De către angajaţii Poliţiei este organizată activitatea de asigurare şi menţinere a ordinii publice şi a securității în raza de 100 de metri pătrați de la secția de votare. Secțiile de votare vor fi deschise până la ora 21:00.
Выборы президента Молдовы - Sputnik Moldova, 1920, 21.11.2021
Politică
Prezența la vot la ora 12:00: Cum se votează la Bălți
Fluxul de știri
0