Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Prezența la vot la ora 12:00: Cum se votează la Bălți

© Sputnik / Mihai CarausВыборы президента Молдовы
Выборы президента Молдовы - Sputnik Moldova, 1920, 21.11.2021
Abonare
Cea mai slabă prezență la vot până la ora 12:00 a fost înregistrată în municipiul Bălți.
CHIȘINĂU, 21 nov - Sputnik. Cea mai mică prezență la urnele de vot înregistrată până la ora 12:00 în cele 15 localități unde pe 21 noiembrie au loc alegeri locale noi s-a înregistrat în municipiul Bălți. Datele au fost prezentate de Comisia Electorală Centrală.

Astfel, până la acea oră, 12 157 de locuitori ai municipiului și-au exercitat dreptul la vot, ceea ce reprezintă nici 12%. Potrivit datelor prezentate de CEC, cei mai activi sunt cei din localitatea Camenca, Glodeni. Până la ora 12:00 aproape 29% din locuitori au mers la urnele de votare.

Activi sunt și locuitorii din Ucrainca, raionul Căușeni, Hlinaia, raionul Edineț, Călinești, raionul Fălești, Palanca din Ștefan Vodă și Negurenii Vechi din raionul Ungheni, unde se înregistrează o prezență de peste 20% din locuitorii cu drept de vot.
Pentru cele 15 localități au fost tipărite 130 917 de buletine de vot. Pentru alegerea primarului municipiului Bălți au fost tipărite cele mai multe buletine - 102 105, dintre care 51 988 în limba română și 50 117 în limba rusă.
Trebuie precizat că angajații subdiviziunilor responsabile de eliberarea actelor de identitate în circumscripțiile unde astăzi vor avea loc alegeri locale noi vor munci în ziua de duminică, 21 noiembrie. Asta pentru a asigura cetățenii Republicii Moldova cu drept de vot cu acte de identitate necesare pentru participarea la alegeri.
Fluxul de știri
0