Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Reacția Mitropoliei Moldovei în cazul „preotului” condamnat pentru viol

© Sputnik / Евгений ПанасенкоКэприянский Свято-Успенский Монастырь
Кэприянский Свято-Успенский Монастырь - Sputnik Moldova, 1920, 20.11.2021
Abonare
Mitropolia Moldovei vine cu precizări, după ce Procuratura a anunțat despre condamnarea unui preot pentru violul unei minore.
CHIȘINĂU, 20 nov - Sputnik. Persoana condamnată la 16 ani închisoare pentru abuz sexual și despre care se spunea că ar preot al unei mănăstiri din Chișinău nu este cleric al Mitropoliei Moldovei. Precizarea a fost făcută de Mitropolie după ce Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a terminat urmărirea penală și a trimis pe banca acuzaților o persoană care a abuzat-o sexual timp de trei ani pe fiica concubinei sale.
În context, sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media informează că persoana respectivă nu este cleric al Mitropoliei Moldovei.
„În urma verificărilor, aducem la cunoștința opiniei publice că persoana condamnată nu figurează în evidența niciunei unități bisericești (parohie sau mănăstire) din cuprinsul eparhiilor Mitropoliei Chișinăului și a întregii Moldove. Regretăm profund acest caz trist ce a bulversat opinia publică și a generat confuzie în rândurile cetățenilor. Totodată, asigurăm că victima va primi din partea Bisericii toată grija pastorală de care are nevoie”, este precizat în comunicatul Mitropoliei Moldovei.
PCCOCS anunță că bărbatul condamnat pentru abuz sexual va petrece următorii 16 ani după gratii. Potrivit Procuraturii Generale, totul a început în 2016, atunci când mama fetei a decis să locuiască împreună cu preotul.
Astfel, acesta a făcut cunoștință cu fiica minoră a concubinei sale, care atunci era în clasa a VI-a. Peste un an, când minora deja avea 13 ani, preotul a întreținut cu ea prima ei relație sexuală, fără acordul acesteia, profitând de vârsta fragedă a acesteia, iar ulterior și în forme perverse.
Justiție, ciocan - Sputnik Moldova, 1920, 19.11.2021
Societate
Un preot a fost condamnat pentru că a violat-o pe fiica minoră a concubinei sale
Fluxul de știri
0