Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un preot a fost condamnat pentru că a violat-o pe fiica minoră a concubinei sale

© Inquam Photos / Octav GaneaJustiție, ciocan
Justiție, ciocan - Sputnik Moldova, 1920, 19.11.2021
Abonare
Va sta 16 ani la pușcărie pentru că a violat-o pe fiica minoră a concubinei sale. Este vorba despre un preot care a abuzat minora timp de trei ani de zile.
CHIȘINĂU, 19 nov - Sputnik. Un preot al unei mănăstiri din Chișinău va petrece următorii 16 ani după gratii. Asta pentru că el a abuzat-o sexual pe fiica minoră a concubinei sale. Potrivit Procuraturii Generale, totul a început în 2016, atunci când mama fetei a decis să locuiască împreună cu preotul.
Astfel, acesta a făcut cunoștință cu fiica minoră a concubinei sale, care atunci era în clasa a VI-a. Peste un an, când minora deja avea 13 ani, preotul a întreținut cu ea prima ei relație sexuală, fără acordul acesteia, profitând de vârsta fragedă a acesteia, iar ulterior și în forme perverse.
„Acesta o obliga să întrețină relații sexuale și în stăreția mănăstirii, prin șantajarea copilei precum că în cazul refuzului ei, urma să facă publică relația lor, inclusiv la locul ei de studii”, se menționează într-un comunicat de presă al Procuraturii Generale.
Inculpatul a profitat de faptul că mama copilei era practic mereu la serviciu, astfel minora a fost abuzată trei ani încontinuu, fără a spune cuiva despre acest lucru, fiindu-i rușine de cele întâmplate.
Procurorii susțin că totul a ieșit la iveală după ce mama fetei s-a despărțit de preot, deoarece acest consuma alcool și manifesta agresivitate verbală și fizică față de ea și fiică. Totodată, un ofițer al Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane s-a autosesizat și astfel a pornit urmărirea penală.
Валюта - Sputnik Moldova, 1920, 26.05.2021
Societate
Ar fi vrut să-l scape pe un prieten de pedeapsa pentru viol: Cât au cerut pentru asta
Fata a beneficiat de consiliere psihologică și socială, inclusiv prin oferirea spațiului de trai temporar, într-un centru dedicat protecției victimelor traficului de ființe umane. De asemenea, victima a beneficiat de instruire în domeniul dactilografierii, achitată de către autorități.
După reținerea inculpatului, acesta a fost plasat în arest preventiv. Ulterior, magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, l-a condamnat pe inculpat la 16 ani închisoare și achitarea prejudiciului moral victimei în sumă de 100 000 lei.
Fluxul de știri
0