Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Va fi sau nu grațiată mama a cinci copii, condamnată la închisoare - Ce spune Sandu

© Sputnik / Mihai CarausMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 19.11.2021
Abonare
În cadrul conferinței de presă, organizate astăzi la Președinție, președintele Maia Sandu a vorbit și despre cazul mamei a cinci copii care a fost condamnată la șase ani de detenție pentru escrocherie.
CHIȘINĂU, 19 nov - Sputnik. Cazul Nataliei Ursachi, mama a cinci copii care a fost condamnată la șase ani de pușcărie pentru escrocherie, a ajuns din nou pe masa președintelui țării, Maia Sandu. Șeful statului a decis să analizeze mai detaliat acest caz, ca ulterior să decidă în privința grațierii acesteia.
„Comisia mi-a explicat faptul că la interviu, femeia nici nu și-a recunoscut vina, să spună că da, s-a întâmplat, dar regret și asta nu se va mai întâmpla, dar nici nu a spus că asta nu s-a întâmplat și că lucrurile au stat altfel. A fost o concluzie a Comisiei care a ținut de faptul că ei cred că există mare risc de recidivare, de repetare a acestor elemente de escrocherie”, a menționat Maia Sandu.
Președintele țării susține că în cazul acestei femei din start nu a fost aplicată o sancțiune corectă.
„Pentru o datorie de opt mii de dolari să se dea șase ani de închisoare și dincolo noi vedem hoți de miliarde, care nici măcar încă un an nu au făcut, acest lucru transmite un sentiment de injustiție. Dincolo de asta, este problema copiilor, cât de responsabilă a fost ea cu copiii. Până atunci, eu am văzut bunicii care sunt foarte de treabă și foarte responsabili, dar clar depășiți de această situație dificilă”, a precizat șeful statului.
Totodată, Maia Sandu a menționat că săptămâna viitoare ar urma să mai aibă loc un nou interviu cu Natalia Ursachi, ca ulterior să se ia o decizie în cazul acestei femei. Președintele a declarat că acest caz a scos la iveală o problemă și mai mare a societății.
„Sunt mai mulți părinți care stau care stau în detenție. Ați văzut că cei de la PAS au înregistrat un proiect de lege care să permită amnistia și, din ce spun ei, mai mulți oameni sunt condamnați la ani grei de închisoare pentru escrocherii, inclusiv femei cu copii minori vor cădea sub incidența acestei legi și vor să fie eliberați”, a conchis președintele țării.
Amintim că săptămâna trecută, Maia Sandu a respins cererea de grațiere a mamei cu cinci copii, condamnată la șase ani de închisoare pentru că nu a putut achita un împrumut.
исправительное учреждение - Sputnik Moldova, 1920, 11.11.2021
Societate
Avocat: Cererea de grațiere a unei mame condamnate, respinsă de Maia Sandu
Anterior, presa a scris că femeia condamnată ar fi împrumutat de fapt 2 500 de euro şi a luat un automobil BMW 320 de la Vitalie Plugari, un bărbat care plasase anunțul de vânzare a mașinii pe un site specializat. Într-un final bărbatul i-ar fi cedat femeii mașina printr-o procură. Când și-a dat seama că a pierdut și banii pe împrumut, dar și valoarea automobilului s-a adresat în instanță.
Ulterior, Curtea de Apel Bălţi a condamnat-o pe femeie la şase ani de închisoare pentru escrocherie săvârşită în proporţii deosebit de mari şi a obligat-o să restituie suma de 11 200 de euro, dedusă din valoarea maşinii – 8 700 de euro – şi datoria de 2 500 de euro.
Fluxul de știri
0