Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

A murit artistul poporului din Rusia Valeri Garkalin

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Accesați arhiva multimediaValeri Garkalin
Valeri Garkalin - Sputnik Moldova, 1920, 20.11.2021
Abonare
Valerii Garkalin a fost internat în stare gravă în luna octombrie. Era infectat cu coronavirus.
CHIȘINĂU, 20 nov - Sputnik. Artistul poporului din Federația Valeri Garkalin a decedat la vârsta de 68 de ani din cauza complicațiilor generate de coronavirus. Despre aceasta scrie presa rusă cu referire la informația publicată de rectorul Universitații Ruse de Arte Teatrale (GITIS) Grigorii Zaslavski.

„A fost un actor și profesor remarcabil și iubit. Unul dintre cei mai importanți piloni ai facultății de varietate. Avea talentul necesar unui profesor de teatru", a declarat Zaslavski la postul de televiziune „Rossiya 24”.

Actorul a fost internat la spitalul din Kommunarka în luna octombrie. Starea lui a fost evaluată ca fiind gravă, dar stabilă. Valeri Garkalin s-a născut pe 11 aprilie 1954 la Moscova. În 1988 a absolvit Facultatea de varietate și evenimente de masă.
Printre cele mai cunoscute roluri din filme este cel al lui Fiodor Dejkin din serialul „Haine albe” bazat pe romanul lui Vladimir Dudințev (1992), frații gemeni Vasilii Krolikov, Innokentii Șniperson, Roman Almazov și Patrik Krolikou în comedia „Șirli - Mîrli” ( 1995), Nikolai Krîșkin în filmul „Biata Alexandra” (1997), etc.
Actorul s-a filmat în peste 70 de filme și seriale de televiziune. Din 2002, Garkalin a predat la Universitatea Rusă de Arte Teatrale (GITIS). A fost profesor al catedrei de varietate, director artistic al atelierului. În 2008, Garkalin a primit titlul de „Artist al Poporului al Federației Ruse”.
Benone Sinulescu - Sputnik Moldova, 1920, 18.11.2021
Societate
Doliu în România: A murit Benone Sinulescu
Fluxul de știri
0