Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Doliu în România: A murit Benone Sinulescu

© Photo : Facebook / Benone SinulescuBenone Sinulescu
Benone Sinulescu - Sputnik Moldova, 1920, 18.11.2021
Abonare
Celebrul artist Benone Sinulescu s-a stins din viață. Decesul său a fost confirmat pe 18 noiembrie.
CHIȘINĂU, 18 nov - Sputnik. Celebrul cântăreț de muzică populară Benone Sinulescu a decedat. Moartea îndrăgitului artist ar fi survenit în urma unor complicații pe fonul unei pneumonii.
Decesul a fost confirmat joi, 18 noiembrie, artistul având vârsta de 84 de ani. În presa din România au apărut informații precum că Benone Sinulescu ar fi murit la spital din cauza unei pneumonii.
Problemele de sănătate al marelui artist ar fi început încă din vară, mai exact în dimineata zilei de joi, 8 iulie, când Benone Sinulescu ar fi căzut și a refuzat spitalizarea. Despre aceasta a anunțat soția artistului, Elena Sinulescu, pe pagina oficială a cântărețului, după ce presa a scris că Benone Sinulescu a fost găsit fără cunoștință în casă.
Ulterior, cei doi soți au solicitat serviciul de Urgență cu care au mers la o clinică privată unde a fost internat temporar.
„În ziua de sâmbătă, starea de sănătate s-a înrăutățit și în urma unei discuții cu un alt medic, profesor universitar de la Spitalul Județean Arad, care îi cunoștea afecțiunile, i-a recomandat o reevaluare în cadrul acestui spital”, a scris Elena Sinulescu pe pagina de Facebook a lui „Nea Beni”.
Vestea despre moartea lui Benone Sinulescu a adus durere în inimele tuturor celor care l-au cunoscut personal, dar și celor care i-au iubit creația. Pe pagina sa de Facebook, interpreta Irina Loghin deplânge plecarea dragului și bunului său coleg.
„Benone Sinulescu, artistul special alături de care am pornit pe drumul cântecului, împărțind bucurii și tristeți. Cu Benone am adunat stadioane întregi, ne-am bucurat de succes și de dragostea publicului din toată țara. Avem melodii de referință împreuna și amintiri pe care nu ni le poate lua nimeni”, scrie interpreta de muzică populară.
Și producătorul emisiunii televizate „Tezaur Folcloric”, Mărioara Murărescu, deplânge trecerea la Domnul a lui Benone Sinulescu. Artistul s-a născut la data de 24 mai 1937, într-o familie din localitatea Siriu, Buzău, România și a fost una dintre cele mai marcante personalități din lumea muzicii românești. A cântat în corul bisericii, la Denii și la Prohod.
După ce a terminat școala elementară în Siriu, Benone Sinulescu a devenit solistul școlii din Pleșcoi, precum și dirijorul corului. La vârsta de 12 sau 13 ani, știa deja pe de rost melodii cântate de Maria Tănase, Ioana Radu, Maria Lătărețu și Ion Luican. Tot elev fiind, la Școala Medii Tehnice din Buzău, a început să cânte la stația de amplificare a orașului, iar unul dintre primele melodii pe care le-a interpretat a fost ”De la moară până la gară” a Ioanei Radu.
Свеча - Sputnik Moldova, 1920, 12.05.2021
Societate
Doliu imens – a murit marea Ileana Vulpescu, scriitoarea preferată a generații de români
Fluxul de știri
0