Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Veste bună pentru cei care vor să viziteze capitală României: Se reia cursa spre București

© Sputnik / Mihai CarausCalea ferata Chisinau
Calea ferata Chisinau  - Sputnik Moldova, 1920, 19.11.2021
Abonare
Calea Ferată din Moldova anunță că se reia cursa de tren Chișinău - București. Astfel, doritorii de a vizita capitala României pot deja cumpăra bilete.
CHIȘINĂU, 19 nov - Sputnik. Începând cu 12 decembrie, se va relua circulația trenului Chișinău - București. Potrivit Căii Ferate din Moldova, până pe 31 decembrie, trenul va circula de două ori pe săptămână, cu pornirea din Chișinău în zilele de joi și duminică, iar din București - în zilele de luni și vineri.
Totodată, începând cu 2 ianuarie 2022, trenul va circula de trei ori pe săptămână, cu pornirea din Chișinău în zilele de marți, joi și duminică, iar din București - în zilele de luni, miercuri și vineri.
Plecarea trenului din Chișinău va fi la ora17:20, trenul va ajunge în București la ora 06:17. Din București, trenul va porni la ora 19:20, și va sosi la Chișinău la ora 08:15.
„Costul călătoriei a rămas același – tariful SMART (nerambursabil) – 19 euro, prețul unui bilet pentru călătoria în vagon cu compartimente – 580 lei, în vagon capitonat 670 lei. Copiii cu vârsta cuprinsă între 4 și 12 ani vor beneficia de o reducere de până la 40%”, a precizat Calea Ferată din Moldova.
Începând cu ziua de astăzi biletele pot fi procurate la casele gării, iar din 6 decembrie va fi posibil de procurat și prin internet, accesând siteul www.cfm.md.
De asemenea, la gara din Chișinău se pot procura bilete de călătorie pentru trenurile care circulă din București în direcția Budapesta, Sofia, Viena și mai departe cu transbordare la orice alte rute din țările europene. Odată cu reluarea cursei spre București, va fi reluată și cursa zilnică Iași - Ungheni.
Общественный транспорт - Sputnik Moldova, 1920, 18.11.2021
Societate
Cursele suburbane din Găgăuzia ar putea fi eliminate: Iată motivul
Precizăm că din cauza pandemiei de COVID-19, din martie 2020 și până în prezent, circulația trenurilor de călători în trafic internațional în Republica Moldova a fost suspendată. Totodată, din 28 august a fost reluată cursa Chișinău - Odesa.
Administrația Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova” a precizat că se depun eforturi pentru a relua circulația trenurilor și în direcția Rusia, Belarus și Ucraina.
Fluxul de știri
0