Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Iarăși se schimbă prețul la combustibil: Cât va costa benzina și motorina

© AFP 2022 / RONALDO SCHEMIDTcarburanți
carburanți - Sputnik Moldova, 1920, 19.11.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
ANRE a publicat noile prețuri plafon la carburanți pentru 20 noiembrie - cât va costa benzina și motorina.
CHIȘINĂU, 19 nov - Sputnik. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a afișat noile prețuri plafon la carburanți. Astfel, mâine benzina și motorina s-ar putea ieftini.
Se întâmplă după ce din data de 2 septembrie ANRE a început să stabilească iarăși prețurile maxime de vânzare cu amănuntul a carburanților, iar de atunci prețurile au crescut constant.

Prețul plafon ANRE pentru benzină și motorină - 20 noiembrie

Prețul pentru benzina cu cifra octanică 95 a ajuns la 21 de lei și 15 de bani pentru un litru, fiind mai mic cu șase bani decât cel afișat pentru 19 noiembrie. Iar prețul la motorină va scădea cu trei bani și va costa 18 lei și 39 de bani.
Benzina și motorina se ieftinește deja câteva zile consecutiv. Ieri, de exemplu, benzina s-a ieftinit cu 4 bani, iar motorina - cu 2 bani.
În prezent, prețurile la carburanți (benzină și motorină) pe piața internațională înregistrează nivelul maxim din ultimii ani. Totodată, ANRE constată o apreciere în ultima perioadă a monedei naționale a Republicii Moldova în raport cu dolarul SUA, fapt care a amortizat parțial, pe parcursul lunii octombrie, prețul maxim calculat de către ANRE.
Квитанций на фоне газовой плиты - Sputnik Moldova, 1920, 19.11.2021
Societate
Se ieftinește gazul? Cât am putea plăti în decembrie pentru combustibilul albastru
Fluxul de știri
0