Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Sandu: Guvernul a propus ca un consilier de-al meu să fie în Consiliul Moldovagaz

© Sputnik / Mihai CarausMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 19.11.2021
Abonare
Un consilier de-al Maiei Sandu ar putea deveni membru al Consiliului de Administrație al Moldovagaz. Declarația a fost făcută de Maia Sandu în cadrul unei conferințe de presă pe care o susține astăzi.
CHIȘINĂU, 19 nov - Sputnik. Președintele statului susține că întreprinderea Moldovagaz a fost ascunsă de ochii lumii în toți acești ani și că este nevoie de a se efectua un audit care să arate ce se întâmplă în întreprindere.
Totodată, Maia Sandu a confirmat că un consilier de-al său a fost propus de Guvern ca să fie numit membru al Consiliului de Administrație al Moldovagaz. Este vorba despre consilierul președintelui Republicii Moldova în domeniul economic, Veaceslav Negruța.
„Este adevărat că Guvernul l-a propus pe consilierul meu, domnul Negruța, în Consiliul de administrație. Nu avem încă acceptul, deci nu este încă clar dacă îl va accepta sau nu, dar cred că e o decizie bună pentru că în această situație dificilă avem nevoie în Consiliu ca să fie o persoană din partea APP-ul, care să fie bine intenționată, care înțelege ce se întâmplă acolo, anume pentru ca să avem suficientă informație despre ce se întâmplă în această instituție”, a declarat Maia Sandu.
Șeful statului am menționat că întreprinderea Moldovagaz are nevoie de un audit, în care să fie evaluată activitatea acesteia, dar și a conducerii.
„Am citit în presa de investigație care vorbește despre faptul că în Moldovagaz s-au întâmplat abuzuri și s-au făcut cheltuieli nejustificate de-a lungul anilor, inclusiv aceste datorii pe care le prezintă Gazprom sunt cu mari semne de întrebare din cauza administrării proaste a Moldovagaz”, a precizat Maia Sandu.
Квитанций на фоне газовой плиты - Sputnik Moldova, 1920, 19.11.2021
Societate
Se ieftinește gazul? Cât am putea plăti în decembrie pentru combustibilul albastru
În context, Maia Sandu a declarat că în curând va avea loc ședința Consiliului Suprem de Securitate, unde se va discuta activitatea întreprinderii Moldovagaz. Totuși, președintele a precizat că o evaluare finală ar putea fi făcută abia peste câteva luni, atunci când vor fi și rezultatele auditului.
Fluxul de știri
0