Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Țara care introduce vaccinarea obligatorie din 1 februarie

© Inquam Photos / OCTAV GANEAVaccin
Vaccin - Sputnik Moldova, 1920, 19.11.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Cancelarul Austriei a anunțat introducerea vaccinării obligatorii împotriva COVID 19 de la 1 februarie.
Austria va introduce de luni, 22 noiembrie, un lockdown național pentru toți, inițial de 10 zile, în încercarea de a face față unui nou val de infecții cu Covid-19.
De asemenea, guvernul austriac a ordonat ca întreaga populație să se vaccineze până la 1 februarie.
„Astăzi am luat o decizie foarte dificilă - de a introduce vaccinarea obligatorie foarte repede, ar trebui să intre în vigoare deja de la 1 februarie 2022”, a declarat Schellenberg într-o conferință de presă după o întâlnire cu guvernul și cu autoritățile regionale.
El a anunțat, de asemenea, introducerea unui lockdown pentru toți de luni, 22 noiembrie, pentru maximum 20 de zile, dar inițial pentru 10.
Potrivit acestuia, izolarea persoanelor nevaccinate a crescut disponibilitatea populației de a se vaccina, dar nu suficient.
Din 15 noiembrie, în Austria este în vigoare lockdown pentru cei care nu sunt vaccinați împotriva coronavirusului. Cu toate acestea, situația epidemiologică continuă să se deterioreze - incidența zilnică bate în mod regulat recorduri, secțiile de terapie intensivă sunt în pericol de a fi supraîncărcate cu pacienții cu COVID-19.
vaccinare - Sputnik Moldova, 1920, 17.11.2021
Coronavirus
A treia doză de vaccin împotriva COVID-19: Cine va fi imunizat
Fluxul de știri
0