Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

A treia doză de vaccin împotriva COVID-19: Cine va fi imunizat

© Sputnik / Mihai Carausvaccinare
vaccinare - Sputnik Moldova, 1920, 17.11.2021
Abonare
Ministerul Sănătății a oferit detalii cu privire la administrarea dozei buster în Republica Moldova. Svetlana Nicolăescu a vorbit despre categoriile de persoane care vor fi vaccinate anti-COVID cu doza trei.
CHIȘINĂU, 17 nov – Sputnik. Ministerul Sănătății va oferi oamenilor posibilitatea de a se vaccina cu doza buster sau doza trei, cu scopul de a restabili imunitatea împotriva COVID-19. Anunțul a fost făcut de către secretarul de stat Svetlana Nicolăescu, în cadrul unui briefing de presă.
Potrivit specialistului în sănătate, în primul rând vor fi imunizați lucrătorii medicali, dar și alte categorii profesionale din prima linie care au contact cu persoanele infectate.
Totodată, vor fi vaccinate cu doza trei persoanele vârstnice și cele cu comorbidități.
”La ora actuală nu intenționăm să aplicăm doza buster pentru populația generală. Ne referim la adulți sănătoși, care cel mai probabil vor fi incluși în aceste scheme la etapele următoare”, a comunicat Nicolăescu.
Secretarul de stat Svetlana Nicolăescu a mai comunicat că mai multe detalii privind vaccinarea cu doza buster în țara noastră vor fi oferite la sfârșitul săptămânii, atunci când specialiștii în sănătate vor dispune de suficiente date și suficiente informații pentru a le transpune într-o decizie.
copil - Sputnik Moldova, 1920, 17.11.2021
Coronavirus
Ultima oră: În Moldova începe vaccinarea copiilor împotriva COVID-19
De la începutul pandemiei, peste 354 mii de moldoveni s-au infectat de noul tip de coronavirus, dintre care 335 084 s-au vindecat, iar 8 602 de persoane au murit.
Conform datelor oficiale, de la începutul campaniei de vaccinare în Republica Moldova s-au imunizat cu schema completă peste 906 mii de persoane.
Fluxul de știri
0