Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

A îngropat securea războiului? Cum a reacționat Sandu după ce Vlah a acuzat-o de minciună

© Photo : Serviciul de presă al Guvernului Republicii MoldovaMaia Sandu și Irina Vlah
Maia Sandu și Irina Vlah - Sputnik Moldova, 1920, 19.11.2021
Abonare
După mai bine de un an de când a fost aleasă în funcția de șef de stat, Maia Sandu anunță că este gata să se întâlnească cu bașcanul Găgăuziei Irina Vlah. Asta după ce ultima a acuzat-o de minciună, iar președintele a exclus-o din Consiliul Suprem de Securitate.
CHIȘINĂU, 19 nov - Sputnik. Președintele Maia Sandu anunță că planifică o întrevedere cu bașcanul Găgăuziei Irina Vlah, după ce în decursul unui an de la învestirea în funcție a noului șef de stat între cele două figuri politice au existat momente tensionate.
Inițial, Maia Sandu nu a invitat-o pe Irina Vlah la ceremonia de inaugurare a sa în funcția de președinte. Ulterior, șeful statului a exclus bașcanul din componența Consiliului Suprem de Securitate. În cele din urmă, Sandu a mers într-o vizită în autonomie fără ca să o anunțe pe Vlah, spunând că a mers acolo la invitația primarilor. Ulterior, bașcanul a acuzat-o pe președinte de minciună în contextul vizitei întreprinse în Găgăuzia.

„Am auzit o minciună din partea președintei, care a declarat că ea nu este responsabilă de organizare și a fost invitată de către primari. Eu am văzut invitațiile adresate primarilor și semnate de către conducerea administrației prezidențiale”, a declarat bașcanul.

Maia Sandu fost rugată să comenteze acuzațiile Irinei Vlah, dar aceasta a refuzat.
„Nu comentez acuzațiile, că nu duce la nimic bun acest ping-pong. Eu nu i-am refuzat doamnei Vlah nicio întâlnire. Nu a fost vreo solicitare. Planific să am o vizită în Găgăuzia, dar după ce vor fi alese organele de conducere ale Adunării Populare și planific să am o întâlnire și cu doamna Vlah”, a spus președintele în cadrul conferinței de presă din 19 noiembrie.
Decretul de constituire a noului Consiliu Suprem de Securitate a fost semnat pe 25 ianuarie 2021 de președintele Maia Sandu. În noua componență nu s-a mai regăsit bașcanul Găgăuziei, în schimb a fost completată cu 11 persoane noi din anturajul președintelui.
Anterior Irina Vlah a declarat că Maia Sandu face o greșeală ignorând conducerea și locuitorii autonomiei găgăuze, care nu au susținut-o la alegerile prezidențiale.
Bașcanul nu a fost invitat nici la inaugurarea Maiei Sandu.
„Toate aceste acțiuni și fapte sunt greșite, absolut greșite și nu sunt verificate. Dar nu vreau să le comentez. Din păcate, încă nu avem nicio relație. Nu există semnale din partea conducerii țării noastre. Deși suntem deschiși și gata să lucrăm", a spus Vlah.
Fluxul de știri
0