Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ultima oră: Moțiunea simplă împotriva ministrului Sănătății nu a trecut

© Public Domain / Parlamentul Republicii MoldovaАлла Немеренко
Алла Немеренко - Sputnik Moldova, 1920, 18.11.2021
Abonare
Deputații au examinat moțiunea simplă împotriva ministrului Sănătății Ala Nemerenco.
CHIȘINĂU, 18 nov - Sputnik. Moțiunea simplă împotriva ministrului Sănătății, Ala Nemerenco, nu a acumulat numărul suficient de voturi pentru a fi aprobată. Pentru moțiune au votat doar șase deputați din Parlamentul Republicii Moldova.
Dezbaterea a avut loc după ce un proiect în acest sens a fost înregistrat săptămâna trecută de către deputații fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor.
Astfel, ministrul Sănătății a venit în plenul Parlamentului pentru a prezenta raportul pentru o sută de zile a Ministerului pe care îl conduce și pentru a răspunde la întrebările deputaților.
„Moțiunea are la fundament doar istorii de povești rupte din context. Este înaintată atunci, când, de fapt Republica Moldova a ieșit din acest val cu cea mai bună situația din regiune”, a declarat Ala Nemerenco.
Moțiunea simplă împotriva ministrului Sănătății a fost înregistrată săptămâna trecută de către deputații fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor. Moțiunea a fost prezentată de legislatorul Vladimir Odnostalco, care a precizat că „există necesitatea acordării votului de neîncredere ministrului Sănătății”.
Acesta a menționat că toate „acțiunile acestui Executiv contravin intereselor cetățenilor”. Deputatul a mai spus că situația din sănătate a scăpat de sub controlul persoanei responsabile de sănătate.
Ulterior, Ala Nemerenco a venit cu o reacție și a anunțat că va merge în Parlament pentru a vorbi despre situația pandemică din țară, dar și rezultatele Ministerului pe care îl conduce în cele 100 de zile de mandat.
Anterior, opoziția a înaintat o moțiune simplă împotriva ministrului Justiției Sergiu Litvinenco și a activității Ministerului Justiției, dar aceasta nu a acumulat suficiente voturi ca să fie aprobată.
Ruslan Flocea - Sputnik Moldova, 1920, 18.11.2021
Societate
Deputații au votat: Șeful CNA, Ruslan Flocea, revocat din funcție
Fluxul de știri
0